"Oradan daha çok hastalık gelir" diyen Burak Yılmaz, Çin'de manşetlerde

Beşiktaşlı Burak Yılmaz, Çin'de gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Bir dönem Beijing Gouan'da forma giyen Burak, "Çin'de çok enteresan şeyler yeniyor" demişti

Burak Yılmaz / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın milli futbolcusu Burak Yılmaz, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk çıktığı Çin'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle ülke basınının manşetlerinde yer aldı.

Bir dönem Çin Süper Ligi ekiplerinden Beijing Guoan'da forma giyen Burak Yılmaz için Sohu haber sitesi, "Beijing Guoan'ın eski futbolcusu Burak Yılmaz, Çin hakkında kötü şeyler söyledi. Çinlilerin yemekte sınırı olmadığını ve bunun bir kültür olduğundan bahsetti. Bu sözleri Çin'de tartışma yarattı" ifadelerini kullandı. 

Comprehensive Report, "Burak Yılmaz oynarken özel aşçılar ona özel yemekler hazırlıyordu. Onu burada gayet iyi ağırladık, burada sürekli desteklendi" yorumunu yaparken, South China Morning Post ise haberi okuyucularına "Burak Yılmaz, Çin'de gördükleri karşısında şok olmuş'' diyerek aktardı. 

Çin'deki sosyal medya kullanıcıları ise milli futbolcuyu kullandığı sözler ve tüm ülkeyi genelleştirdiği için eleştirdi. 

Burak Yılmaz, 2015-16 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'dan Beijing Guoan takımına 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 

1 buçuk sezon boyunca Çin'de forma giyen Burak, 32 maçta 19 gol, 6 asistlik performans sergiledi. 

Milli futbolcu, 2017 yaz transfer döneminde Trabzonspor'la anlaşarak Türkiye'ye geri döndü.

Ne olmuştu?

Beşiktaş Futbol Takımı'nın kaptanı Burak Yılmaz, siyah-beyazlı kulübün Instagram hesabında katıldığı canlı yayında, "Çin'de çok enteresan şeyler yeniyor" diyerek oradaki pazarlara gittiğini ve oraları gördükten sonra şaşkınlık yaşadığını söylemişti. 

Yılmaz, Çin'de hastalık çıkmasının çok normal olduğunu iddia ederek, şöyle konuşmuştu: 

Daha çok hastalık gelir oradan. Köpek onların yediklerinin yanında iyi bir şey. Kültürleri o. Benim orada aşçım, tercümanım, şoförüm ve fizyoterapistim vardı. Başka türlü başarılı olamazdım. Deplasmanlar en büyük zorluktu. Uçak yolculuğu çok uzun sürüyordu. Saat farkı beni çok zorladı. Ancak Çin futbol anlamında gelişmeye açık bir ülke. Her maçı 60 bin kişiye oynuyorduk. Futbolu çok seviyorlar. Çin'i bir Türk'ün yapabileceği bir yer olarak görmüyorum.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU