Küçük yaştaki akrabasına istismarda bulunmak ve intiharına neden olmakla suçlanan sanık 'koronavirüs' tahliyesi istedi

Tahliye talebi reddedilen V.T., Emre Yıldır'a sistematik şekilde cinsel istismar uygulayıp intihar etmesinden sorumlu tutuluyor

Kolaj: Independent Türkçe

Akrabası Ahmet Emre Yıldır'a 9 yaşından 18 yaşına kadar sistematik şekilde cinsel istismar uygulayan V.T., avukatları aracılığıyla koronavirüs salgınını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi, talebi reddederek, tutukluluğun ölçülü olduğunu belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Annesinin kuzeni olan V.T. tarafından dokuz yıl boyunca istismar edilen Ahmet Emre Yıldır, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduktan sonra, sonuç alamayacağı ve rezil olduğu düşüncesiyle 29 Nisan 2019'da 15'inci kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar etti.

İntiharın ardından olay yerine gelen savcı, Ahmet Emre Yıldır'ın ailesinin istismar olayından bahsetmesi üzerine, V.T. hakkındaki suç duyurusuyla intihar olayının dosyalarını birleştirdi.

Birleştirme kararının ardından V.T., 1 Mayıs 2019'da tutuklandı. İlk kez 8 Ağustos'ta hakim karşısına çıkan V.T., "Delillerin büyük ölçüde toplanması, tutuklu kaldığı süre, sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmayışı, sabit ikamet sahibi olması" gibi gerekçelerle tahliye edildi. 

Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği istismar ve intihar vakasının ardından, Yıldır'ın ailesinin avukatı Merve Uçanok'un itirazı üzerine 16 Ağustos'ta V.T. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. V.T., 19 Ağustos'ta Çanakkale'de yakalanarak tutuklandı ve Çanakkale E Tipi Hapishanesi'ne konuldu.

Yargılaması süren V.T., avukatları aracılığıyla koronavirüs salgınını gerekçe göstererek ev hapsi adli kontrol hükmünün uygulanmasını ya da tahliyesini talep etti.

Mahkeme ise, kararında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağını belirterek, talebi reddetti.

Ne olmuştu?

Yıldır'ı suç duyurusuna ve ardından intihara götüren süreç, geçen şubat ayında askerlik hizmetini yaparken karşılaştığı bir el şakasıyla başlamıştı.

Bir arkadaşının el şakası yapması üzerine Yıldır sinir krizi geçirmiş ve erken terhis edilmişti. 

Askerlik hizmetinin ardından ailesine yaşadığı istismarı anlatan Yıldır, psikolojik destek almıştı.

Ayrıca, kendisine istismarda bulunduğunu iddia ettiği akrabası V.T ile önce yüz yüze görüşmüştü.

Ardından da telefonda konuştu ve geçmişte yaşananlardan bahsetti. Bu konuşmayı da kayıt altına alan Yıldır, suç duyurusunda bulunmuştu.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU