Pide arabasını beklemek için sokağa çıkan site yöneticisine polis, orantısız güç kullandı; valilik inceleme başlattı

Ramazan pidesi aracını bekleyen site yöneticisi kimliğini evde unutunca polis tarafından darp edildi. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine valilik inceleme başlattı

Trabzon’da valilik site yöneticisine orantısız güç kullanan polisler hakkında inceleme başlattı. 

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki bir sitede yöneticilik yapan kişiye kimlik soran polis ekipleri, üzerinde kimliği çıkmayan vatandaşı yüzüstü yere yatırarak ters kelepçe taktı.

Başka biri tarafında cep telefonuyla kaydedilen görüntüler sosyal medyada yer alınca, Trabzon Valiliği “orantısız güç” hakkında inceleme başlattı.

Komşuları için inmişti 

Ters kelepçe takılan kişi, ramazan pidesi isteyen site sakinlerini belirlemek ve fırın aracını beklemek amacıyla sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen bahçeye inmişti. 

Bu sırada yoldan geçen Yunus Timleri site yönetecisine kimlik sordu.

Üzerinde kimliğinin olmadığı ve kimliğin evde olduğu cevabını alan polisler ile site yöneticisi arasında tartışma çıktı. Üç polis, komşuları için sokağa inen site yöneticisini yüzüstü yere yatırarak ters kelepçe taktı.

Bu duruma bazı site sakinleri de tepki gösterirken, yaşanan o anlarcep telefonları ile kaydedildi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi çağrıldı.  


İHA

DAHA FAZLA HABER OKU