ABD’de talebe yetişmeye çalışan et tesisleri koronavirüs merkezleri haline geldi

Gerekli önlemlerin alınmadığı tesislerdeki salgın yüzünden en az 3 bin 300 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu

Çalışanlar, yakın zamana kadar gerekli önlemlerin alınmadığını söylüyor (Reuters-Arşiv)

The Washington Post’un haberine göre Amerikalı et üreticileri Tyson, JBS USA ve Smithfield’de çalışanları koronavirüs salgını vurdu.

ABD’li yetkililer, ulusal gıda tedariğinde sıkıntıya mahal vermedikleri için, et üreticilerini öven açıklamalar yaparken, en az 31 tesiste salgın etkili oldu.

Son haftalarda mezbahalarda çalışan yüzlerce işçiye koronavirüs teşhisi konulduğu belirtilirken, bu üç dev şirkete ait 15 tesiste üretim durduruldu.  

Gazeteye göre, ABD’de et endüstrisinde çalışan 3 bin 300’den fazla kişiye koronavirüs teşhisi konuldu ve bunlardan en az 17’si öldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakın zamana kadar gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyen işçiler, kendilerine koruyucu ekipman verilmediğini ve gerekli sosyal mesafenin sağlanmadığını ifade etti.

İşçiler, ekipman verildiğinde de bunların haftalarca kullanılmasının beklendiğini belirtti.

Bazıları, hastayken bile çalışmaya devam etmelerinin söylendiğini öne sürdü.

The Washington Post’a açıklama yapan JBS USA, 2 Nisan’a kadar işçilere verilmeyen maskelerin kullanımının 13 Nisan’a kadar zorunlu tutulmadığı itirafında bulundu.

Bir diğer et devi Tyson da, maskeyi 15 Nisan’da zorunlu hale getirdiğini bildirdi.

Net bir açıklama yapmayan Smithfield’da çalışan işçiler, birkaç hafta önce kendilerine maske dağıtıldığını ifade etti.

Diğer yandan üç şirket de gerekli önlemlerin alınmaya çalışıldığını öne sürerken, işçilerin vücut sıcaklıklarının ölçüldüğünü ve hastalık kapanlar için karantinanın zorunlu tutulduğunu belirtti.

Şimdiye kadar sektöre tavsiye vermekle yetinen ABD Çalışma Bakanlığı’nın bir sözcüsü, bu konuda gerekli yönergeyi yakında yayımlayacaklarını duyurdu.

The Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU