Taksiciler de 'koronavirüs yardımı' istiyor: Biz de sağlık ve emniyet çalışanları gibiyiz, ucuz akaryakıt ile nakit desteği olmalı

Kovid-19 salgınının kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen taksiciler hükümetten destek bekliyor

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sektörün zor günler yaşadığını söyleyen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celil Anık devletten destek istedi.

Koronavirüs nedeniyle taşıma sektörünün daha önce eşi görülmemiş bir kriz yaşadığını söyleyen Anık, “Ülke genelinde tüm taksiciler yaşam mücadelesi veriyor, sürecin uzaması halinde durum daha da kötüleşecek” dedi.

"Hükümetimize ilk etapta sunulan desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz ancak daha çok yardıma ihtiyacımız var. Hayatın normalleşmesinin uzun sürme ihtimali uykuları kaçırıyor, tüm esnafı kara kara düşündürtüyor” diyen Anık, akaryakıttan Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmamasını istedi.

“Ucuz akaryakıt ve nakit desteği sağlanmalı"

Anık şöyle konuştu:

Hem ucuz akaryakıt imkanı sağlanmalı hem de nakit desteği yapılmalıdır. Mesleğimiz gereği bu zor günlerde bile sağlık ve emniyet çalışanları gibi günün 24 saati kesintisiz hizmet sunan taksicilere acil yardım eli uzatılmasını bekliyoruz. Sesimizin duyulacağına, hükümetimizin esnafımızı ayakta tutacak ek önlemleri alacağına inanıyoruz.

 

İHA
 

DAHA FAZLA HABER OKU