Konuştuğu limon üreticisini “İmamoğlu, yandaş stokçudan aldı” demesi için yönlendiren kameraman tepki çekti

Röportajı yapan Mahmut Dölek, videoyu mizah amaçlı çektiklerini ancak sızdırıldığını ileri sürdü. Dölek ayrıca, "Hodri meydan diyorum, gelsinler göstersinler Erdemli'den hangi üreticiden limon aldıklarını" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere Mersin'den aldığı 100 ton limonla ilgili röportaj yapan bir yerel gazeteci, röportaj sırasında üreticiyi Ekrem İmamoğlu'nu İmamoğlu’nu töhmet altında bırakacak şekilde konuşması için yönlendirmeye çalıştığı görüldü. Dölek, videoyla ilgili "Sızdırıldı" derken, amaçlarının 'mizah' olduğunu iddia etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir süre önce İstanbul’da ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmak üzere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in önerisi ve desteği ile Mersinli üreticilerden 100 ton limon almak üzere anlaşmıştı.

Nakliyesi Mersin Büyükşehir'in karşıladığı 100 ton limonun ilk partisi iki gün önce yola çıkmıştı.

Bu gelişme üzerine Mersin Erdemli’de bulunan bir limon üreticisiyle röportaj yapan Mahmut Dölek isimli bir yerel gazetecinin röportaj sırasında üreticiyi İmamoğlu’nu töhmet altında bırakacak şekilde konuşması için yönlendirmeye çalıştığı görüldü.

“Yandaş vurgusu yapalım”

Görüntüde üretici, limonun Ekrem İmamoğlu tarafından satın alındığını söyleyip konuşmasına başladığı sırada araya giren Döelk, “Olmadı, yandaş stokçudan aldı. Yandaş vurgusu yapalım” diyor.

Üreticinin, ‘Yandaş stokçu dersek, diğer limonculara zarar veririz” cevabı üzerine  görüntü çekmeyi kesen Dölek ise ‘Ekrem İmamoğlu yandaş stokçulardan 100 ton limon aldı, bizden herhangi bir limon almadı. Bunu yandaş stokçulardan aldı' diyeceksin' diyerek bir kez daha yönlendirmede bulunuyor.

Bu yönlendirmenin ardından bu sefer üretici kameraya “Ekrem İmamoğlu'nun 100 ton limon aldığı söyleniyor. Ancak, aldığımız bilgiye göre Erdemli'den almadı. Aldığımız ve duyduğumuz bilgiye göre Tarsus'tan kendi partisine yakın bir stokçudan aldı” diye konuşuyor.

Ongun: M.D. bu videoyu çektiğini doğruladı

Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun şöyle konuştu:

Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin’de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Bir tepki de Kaftancıoğlu’ndan

Görüntülere bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Kaftancıoğlu,Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu sözlerle tepki gösterdi:

Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyurun öyleyse. Ne yaparsanız yapın, halkın belediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek.

"Mizah amaçlı çektik"

Videonun yayılmasının ardından Mahmut Dölek'ten bir açıklama geldi.  Sözcü'den Ali Ekber Şen'e konuşan Dölek, videoyu mizah amaçlı çektiklerini ancak sızdırıldığını ileri sürdü. Dölek ayrıca, "Hodri meydan diyorum, gelsinler göstersinler Erdemli'den hangi üreticiden limon aldıklarını. 3-5 CHP'li gelip, fiyat araştırması yapmış. Fiyat yüksek olunca da Tarsus'tan almışlar." ifadelerini de kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU