65 yaş üstüne sokağa çıkma izni ve ücretli maske satışı geliyor

21 Mart’tan beri sokağa çıkamayan 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonlarında üç saatliğine dışarı çıkma izni geliyor. Ücretli maske satışının da önü açılıyor

Yeni düzenleme ile yaşlılara hafta sonları üç saat sokağa çıkma izni gelecek /Fotoğraf: AA

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süreden beri 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağında esnemeye gidiliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları 3 saatliğine sokağa çıkma izni gelecek.

65 yaş üstü, maske ve mesafe kuralına uyarak yürüyüş yapabilecek.

Söz konusu düzenlemenin AK Parti MYK ve bakanlıklarda yapılan toplantıların ardından hükümet tarafından alınan yeni kararlar arasında olduğu iddia edildi.

İlk olarak gazeteci Can Ataklı tarafından dile getirilen, toplumun farklı kesimlerinden de destek bulan önerinin gelen talepler doğrultusunda alındığı öğrenildi.

Bu yolla hem 65 yaş üstünü rahatlatmak hem de  sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak amaçlanıyor.

İftar sonrası meydanlarda kalabalığa izin verilmeyecek

Hükümet tarafından yeni önlemler kapsamında ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonra şehirlerde kalabalık oluşmaması için valiliklere talimat verildi.

Her vali, kendi ilinde kalabalık olabilecek meydan, cadde gibi yerleri gerekirse araç ve yaya trafiğine kapatacak.

İftardan sonra insanların belli merkezlerde kalabalık oluşturmalarına izin verilmeyecek.

Koronavirüs kredilerinin suistimal edilmesine engel

Yapılan değerlendirme toplantısında koronavirüs kapsamında verilen kredilerin bazı kişilerce amaç dışı kullandığı, dövize ve altına yatırım yapılarak kısa yoldan kazanç sağlanmasının amaçlandığı iddiası da gündeme geldi.

İlgili bakanlar ise kredi kullanımlarının yakından takip edildiğini, bu tür suiistimallere izin verilmeyeceğini ifade ettiler.

Asıl rahatlama haziranın ikinci yarısı

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın rramazan sonrasında Türkiye’nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirerek, temkinli değerlendirmeler yaptığı öğrenildi.

Bakan Koca, Atatürk Havalimanı’nın yanına yapılan hastanenin stratejik açıdan önemini anlatırken, “Buraya yine uçaklar inebilecek. Havalimanında hastane olması bizin açımızdan iyi olacak. Sağlık turizmini geliştirmeyi düşünüyoruz. İleride bu amaçla kullanılabilir” dedi.

Ücretli maske satışı başlıyor

Toplantında maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı.

Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği belirtilerek, kararın alınması ileri ki günlere bırakıldı

 

Independent Türkçe / Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU