Akit yazarı Karahasanoğlu, Anıtkabir ziyaretini eleştirdi: Gittiniz, rahatladınız mı?

Karahasanoğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirleri konu aldığı "Yoksa, “Mustafa Kemal’in anlattıkları ile, bizlerin yaptıkları arasında dağlar kadar fark var. Biz niye Anıtkabir’de ısrar ettik ki?" diye sordu

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, koronavirüs sebebiyle 5 haftadır cumanın ve vakit namazlarının kılınmadığını yazdı. 

Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında dini vecibelerin yerine getirilmesine getirilen yasaklar olduğunu ve vatandaşların buna riayet ettiğini ifade eden eden Karahasanoğlu, "Teravih, milli birlik için bir coşku vesilesi idi, artık camide kılınamıyor" dedi.

"Hani utanmaları olmasa,  "Ramazan orucunu erteleme kararı alınsın” taleplerini de ısrarla ve daha yüksek sesle dillendireceklerdi" diyen Karahasanoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dün gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretini eleştirdi.

Karahasanoğlu, yazısında şunları kaydetti: 

"Ulan biz de amma utanmaz insanlarız.. Hem oruç tutmuyoruz.  Hem de tutanların orucunun ertelenmesini istiyoruz.. Tutan tutar.. Bizim gibi tutmayanlar da seyreder..

Bir de başkalarının oruçlarına mı karışacağız? Bu kadar da utanmazlık olmaz” diye düşünmüşler ki, geri adım attılar..Ama 23 Nisan etkinlikleri konusunda, bir vaveyla çıkardılar..

"Ne demek, 100. yılı kutlamamak? Zaten tüm hedefiniz bu sizin” dediler.

Sanki koronavirüsü, özel olarak laboratuvarda imal edip, Çin’de piyasaya çıkaran AK Parti imiş gibi..Aslında Çin’de, İtalya’da, İnglitere’de, son olarak ABD’de ölen on binlerce insan, Türkiye’de 23 Nisan kutlanmasın diye icat edilmiş bir oyunmuş gibi..İma dolu..Yakıştırmalarla süslenmiş..

"Sizden beklenir yani” göndermeler yapılan yazılar kaleme aldılar, haberler ürettiler..Ve Anıtkabir’de toplandılar..

Ne için? 23 Nisan 1920’nin 100. yıl dönümü için..Aaaa..23 nisan 1920’de ne olmuştu ki?

"Kulluktan özgürlüğe geçmiştik” diyecekler.."Padişahın kölesi olmaktan, vatandaşlığa geçmiştik” diyecekler..Dünkü birçok Kemalist medya organında benzer ifadeler vardı.

"23 Nisan’da ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla kurulan Büyük Millet Meclisi” diyorlardı..

"Demokrasi düşünün ilk adımı” diyorlardı..Hatta bazıları, "100 yıl sonra yeniden kuracağız” diyorlardı..

Tarihimiz öyle çarpıtılmış ki..Gerçekler öylesine tahrif edilmiş ki..Koronavirüs sebebi ile, sağlığımızı korumak, başkalarının sağlığını tehdit etmemek için bugünlerde yüzümüze taktığımız maske, onlarca yıldır tarihi olayların üzerine, sadece ağız ve burunu kapatacak şekilde değil, tüm yüzü kapatacak şekilde öyle ince ince dokunarak geçirilmiş ki..

"Bunlar neden bahsediyorlar? 23 Nisan 1920’yi nereden okuyorlar? Tarihleri mi karıştırıyorlar, kafayı mı yemişler” demekten, kendimizi alamıyoruz.Tereddüt mü ediyorsunuz?"Ne var ki, bu söylemde? Yanlış neresinde?” mi diyorsunuz? Durun durun.. "Anıtkabir’e giderek, rahatladı mı?” Yoksa, "Mustafa Kemal’in anlattıkları ile, bizlerin yaptıkları arasında dağlar kadar fark var. Biz niye Anıtkabir’de ısrar ettik ki?” deme noktasına mı geldi?

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU