Çocuk doktorları uyarıyor: YouTube ve YouTube Kids videolarında intihar tavsiyeleri gizli

Youtube’un uygulamalarındaki videolara okullardaki silahlı saldırıları ve kendine nasıl zarar verileceğini gösteren klipler eklendiği iddia edildi

YouTube çocuklara zarar veren içerikleri kaldırmaya yönelik çalışmaları olduğunu söylüyor

Fotoğraf: The Independent 

Lindsey Bever - The Independent

ABD’li bir çocuk doktoru, YouTube ve YouTube Kids’te bulunan ve çocukların kendilerini nasıl öldüreceğini gösteren videolar konusunda ebeveynlere uyarıda bulundu.

Floridalı Free Hass adındaki kadın doktor, geçen yaz Youtube Kids uygulamasındaki çocuklar için hazırlanmış bir video oyunu sırasında ekranda beliren diğer klipteki adamın intihar talimatları verdiğini söyledi.

Washington Post’un haberine göre, duydukları karşısında şok geçirdiğini söyleyen Hess, YouTube ve YouTube Kids’deki Nintendo oyunu “Splatoon”da defalarca benzer videolar gördüğünü söyledi.  

Bu tür videoların çocuklar için “çok tehlikeli” olduğunu söyleyen Hass sözlerine şöyle devam etti:

 

“Çocuklarımızın sosyal medya ve internet aracılığıyla yeni bir dünyayla karşı karşıyalar. Bunlar onların büyüme ve gelişme şekillerini değiştiriyor. Bu tür videoların onları riske attığını düşünüyorum.”

 

Hess ayrıca, Minecraft uygulaması üzerinden izlenen çocuk videolarında da benzer videolar gördüğünü belirtti.

Kendi bloğu PediMom üzerinden aileleri bilinçlendirmek için yazılar kaleme alan Hess, tehlikeli gördüğü videoların isimlerini bu platformda paylaşıyor.

Öte yandan YouTube Sözcüsü Andrea Faville yaptığı bir yazılı açıklamada, “tehlikeli davranışlara yönlendirme ve kendine zarar vermeye yönelik videoları yasaklama yönünde sıkı politikalar” almak için çalıştıklarını belirtti.

Faville şunları söyledi:

 

“Hem kullanıcılardan aldığımız bildirimlere hem de akıllı bir dedektör aracılığıyla aldığımız bildirimlere bu konuda güveniyoruz.”

 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

https://www.independent.co.uk/news/health

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU