Koronavirüsle ilgili yanlış bilgiler paylaşan Neo-Naziler, DSÖ ve Gates Vakfı çalışanlarının e-postalarını ve şifrelerini yayımladı

İstihbarat grubu, pandemiye dair "komplo teorileri paylaşan" aşırılıkçıların "taciz kampanyası çağrısında bulunduğunu" söylüyor

(Pixabay)

Neo-Nazi'ler; Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gates Vakfı ve koronavirüs salgınına karşı mücadele veren diğer gruplara ait neredeyse 25 bin e-posta adresi ve şifreyi yayıyor.

Aşırı sağ ve İslamcı terör gruplarını izleyen SITE istihbarat grubu, veri dökümünün Pazar ve Pazartesi yayımlandığını açıkladı.

Grup ayrıca, aşırı sağcıların bunları bilgisayar korsanlığı ve taciz girişimlerini kolaylaştırmak için kullandığını ekledi.

Washington Post'a konuşan SITE İcra Müdürü Rita Katz, "Listelerden faydalanan Neo-Naziler ve beyaz üstünlükçüler bunları agresif biçimde mecralarında yaydılar" dedi.

Koronavirüs pandemisine dair komplo teorileri paylaşan aşırı sağcılar bu verileri kullanarak taciz kampanyası çağrısında bulunuyordu. E-posta bilgileri olduğu söyleyenen bilgilerin dağıtımı, aşırı sağ genelinde Kovid-19 pandemisini bir tür silaha dönüştürme yönünde aylardır süregelen girişimlerin sadece bir parçası.

Verilerde yer alan eposta ve şifre bilgilerinin 9 binden fazlası ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne, 6 bin 800'den fazlası Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne, 5 bin 120'si Dünya Bankası'na ve 2 bin 732'si de DSÖ'ye ait.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer kurumlar arasında Kovid-19 pandemisiyle mücadele amacıyla 150 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyar 49 milyon TL) fon ayıracağını açıklayan Microsoft'un kurucu Bill Gates'in Gates Vakfı da bulunuyor.

4chan adlı internet sitesinde paylaşılan veriler daha sonra Twitter'a ve Telegram mesajlaşma uygulamasındaki aşırılıkçı kanallara yönlendirildi.

Washington Post, e-posta ve şifreler vasıtasıyla ele geçirildiği iddia edilen bilgilerin, koronavirüs salgınını HIV'le ilişkilendiren kişiler tarafından halihazırda dezenformasyon amacıyla kullanıldığını bildirdi.

Aşırı sağ gruplar, komplo teorileri paylaşmak ve tecrit önlemlerine karşı gösteriler teşvik etmek suretiyle Kovid-19 pandemisine dair yanlış bilgiler yaymaya ve kargaşa çıkarmaya çalıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU