Kenya’da karantina firarı: 50 hasta duvardan atlayıp kaçtı

Kenya’da Kovid-19 mücadele kapsamında kurulan karantina merkezinde izole altında tutulan 50’den fazla şüpheli hasta kaçtı. Devlet Başkanı Kenyatta, halk sağlığını tehdit eden kaçakların gözaltına alınacağını söyledi

Kenya’nın başkenti Nairobi’de, Medikal Eğitim Koleji yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıdığından şüphelenilen hastalar için karantina merkezine dönüştürüldü. Salgının önüne geçmek için şüpheli vakalar izole altında tutulmaya başladı.

Türkiye’de de zaman zaman duyduğumuz karantinadan firar olaylarının bir benzeri de Kenya’da yaşandı. Ancak bu kez firar daha organize gerçekleştirildi. Medikal Eğitim Koleji’nin duvarından çantaları ile birlikte atlayan 50’den fazla şüpheli hasta karantinadan kaçtı.

Yerel televizyonlarda yayınlanan görüntülerde, Kenya Medikal Eğitim Koleji’nde kalan çok sayıda kişinin çantalarıyla birlikte tesisin duvarlarından atladığı görüldü.

Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, sabah saatlerinde katıldığı radyo programında, hadiseyi doğrulayarak halk sağlığını tehdit eden kaçakların gözaltına alınacağını söyledi.

Kenyatta, tesisten kaçanların kimliğinin hükümet tarafından bilindiğine işaret etti. 

Yerel medyada kaçanların sayısının 50’yi bulduğu aktarıldı.

Şimdiye kadar ülkede 296 kişiye virüs bulaşırken, 14 kişi de hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU