İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Koronavirüsle yaşamaya alışmak zorundayız

Hasan Ruhani, "Kovid-19'la ne kadar daha uğraşacağımızı bilmiyoruz. Belki 1 ay, belki 1 yıl" dedi

Fotoğraf: AFP

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Koronavirüsle yaşamaya alışmak zorundayız" açıklamasını yaptı.

Kabine toplantısının ardından basın açıklaması yapan Ruhani, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. 

Ruhani, "Koronavirüsle ne kadar süre başa çıkacağımızı bilmiyoruz. Belki bir ay, belki gelecek yıla kadar" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınına karşı nisbeten başarılı olduklarını belirten Ruhani, "Ancak koronavirüse karşı ortadan kaldırma görevini bitirdiğimizi düşünemeyiz. Kazandığımızı düşünürsek ikinci dalga çok daha kötü olur" uyarısını yaptı.

HIV'de artış

İran cumhurbaşkanı, ülkede koronavirüs vakalarının azalış göstermesine rağmen bazı eyaletlerde HIV enfeksiyonlarında artış gözlendiğini duyurdu.

Evde kalmanın salgına karşı en iyi önlem olduğunu belirten Ruhani, "Vatandaşların sağık tedbirlerine uyması durumunda koronavirüsle mücadelede başarılı olacağız" şeklinde konuştu.

Salgının tüm ülkelerde ve küresel sistemde olumsuz etkilere neden olduğunu söyleyen Ruhani, dünya ülkelerinin hastalığın üstesinden gelmek ve en kısa sürede tedaviyi bulmak için rekabete girdiğini söyledi.

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre İran'da şu ana kadar 84 bin 802 koronavirüs vakası görülürken, 5 bin 297 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU