Habertürk yazarı: 23 Nisan töreninin Meclis’teki etkisini 14 gün sonra anlayacağız

Muharrem Sarıkaya'nın aktardığına göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de törene katılacak liderlerden olacak

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için TBMM’de yapılacak olan törene katılımla ilgili bir yazı kaleme aldı. Milletvekili katılımının minimum olması öngörülen tören için Sarıkaya’nın yorumu “Etki sonucunu da 14 gün bekleyip anlayacağız” oldu.

Sarıkaya, TBMM’nin 100. kuruluş yılı için hazırlanan birçok planın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iptal edildiğini hatırlattı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un “liderler katılmasın” çağrısına olumlu bakılmadığını ifade eden Sarıkaya, şunları yazdı:

MHP kanadından yansıyan haberlere bakılırsa, Genel Başkan Devlet Bahçeli de özel oturuma muhtemelen katılacak.

Bununla birlikte Genel Kurul’da özel oturumda 2 lider kürsüye gelecek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar…

İYİ Parti lideri Meral Akşener de törene katılacak ve milletvekili olmadığı için Genel Kurul'da izleyiciler bölümünde yer alacak...

AK Parti adına Grup Başkanı Naci Bostancı’nın özel oturumda konuşması kararlaştırılmış.

MHP’de ise bu görev Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a verilmiş.

İYİ Parti’de de Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan konuşacak, TBMM’de temsil edilen partilere de üçer dakikalık söz hakkı tanınacak.

Sarıkaya, TBMM’de her türlü tedbirin alındığını söylerken yazısını şu ifadelerle sonlandırdı:

Buraya kadar her şey geçmişteki geleneğe uygun…

Ancak üzerinde durulan Covid-19’un bu denli yaygınlaştığı bir dönemde, geçen hafta infaz düzenlemesi ve ekonomik paketi çıkarıp sağlıklı şekilde evlerine dönen milletvekillerinin katılımı...

Hoş gereken her türlü tedbir alınmış, ziyaretçi girişine konulan yasağın devamında karar kılınmış.

Gruplar da milletvekillerine ilginç bir uyarıda bulunmuş.

Mesela CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Biz sınırı Ankara’ya karayoluyla 4 saat uzaklıkla belirledik, katılacak sayısının da 50'yi geçmemesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Anlaşılan o ki diğer partiler de Ankara’da bulunan milletvekillerinin gelmesini istemiş, katılımın yüksek olmasından kaçınmış.

Nasıl gelişeceğini yarın yaşayıp göreceğiz…

Tabii etki sonucunu da 14 gün bekleyip anlayacağız...

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU