Eski milletvekili Ocaktan: Benim bildiğim AK Parti bu değil

"Zaman zaman ‘hafızam bana oyun mu oynuyor acaba’ diye kendimi sorguluyorum"

Fotoğraf: YouTube

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, iktidar ile CHP’li belediyeler arasında koronavirüs salgını devam ederken yaşanan ‘yardım’ tartışmasını köşesine taşıdı.

Ocaktan, “Vicdanları yaralayan yeni Ankara kriterleri” başlıklı köşe yazısında “İstanbul ve Ankara’da belediyelerin mağdurlara yardım yapmasının engellendiğini, 25 yıldır ihtiyaç sahiplerine yemek veren aşevinin kapatıldığını” söylerken şu ifadeleri kullandı:

En vicdan yaralayıcı olanı da Mersin Büyükşehir belediyesinin halka ücretsiz ekmek dağıtımı valilik tarafından yasaklanıyor. Bu öylesine yürek burkucu bir haber ki, insan ister istemez “Sonunda bugünleri de mi görecektik?” diye sormadan edemiyor.

Bu nasıl bir siyasi akıl tutulmasıdır ki AK Parti’nin bir genel başkan yardımcısı Allah’ın nimeti olan ekmeğin mağdurlara ulaştırılmasını “paralel ekmek dağıtım” olarak tanımlayabiliyor.

Doğrusu bu hali tarif edecek cümle bulmakta zorluk çekiyorum. Aklın ve vicdanın sustuğu bir iklim bu...

AK Parti’den milletvekilliği yaptığı döneme atıfta bulunan Ocaktan, şunları yazdı:

Benim bildiğim AK Parti bu değil, çünkü o 70 milyonu kucaklamak üzere yola çıktı ve yıllarca bunun mücadelesini verdi. Uzun yıllar memleketi Ankara’dan yönetmeye ve herkesi rejimin ideolojik parantezi içine almaya çalışan jakoben zihniyete karşı yerel demokrasiyi, özgürlükleri savundu ve meydanlarda ayrımcı zihniyetin bu memlekete ne büyük kötülükler ettiğini haykırdı.

AK Parti’nin kendi ilkelerine meydan okuduğunu, 80 yıl sonra Ankara’dan kontrol edilen bir dokunulmaz devleti yeniden canlandırdığı görüşünü dile getiren Ocaktan, şöyle yazdı:

Zaman zaman ‘hafızam bana oyun mu oynuyor acaba’ diye kendimi sorguluyorum. Zira benim de vekil olduğum dönemde halkın iradesi dışında hiçbir gücün olamayacağını, her şeye Ankara’nın karar verdiği günlerin geride kaldığını, seçilmişlerin üzerinde hiçbir gücün ‘vesayet’ oluşturamayacağını, seçilmişleri itip kakan zihniyetin artık bu topraklarda bir daha hayat bulamayacağını söyledik.

Ama şimdi anlıyoruz ki yanılmışız, meğer yazı da tura da gelse hep Ankara kazanıyormuş, “yeni Ankara kriterleri”ne seçilmiş belediye başkanlarının valinin emrinde olması gerekiyormuş. 

Ve galiba ‘tek bayrak’ın altında muhalefete yer yokmuş...

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU