Ferrari, işe dönmelerini sağlamak için işçilere topluca Kovid-19 testi yapacak

İtalyan otomobil devi üretime yeniden başlama planı kapsamında çalışanlarına koronavirüs taraması yapmaya başladı

Koronavirüs nedeniyle üretimlerin durduğu Avrupa ve Kuzey Amerika’da üreticiler işlerini yeniden başlatmanın yollarını ararken İtalyan otomotiv şirketi Ferrari işçilere toplu koronavirüs taraması yaptırmaya başladı.

İşçilerin gönüllü koronavirüs taramasına katılmaya başladığı açıklanırken Ferrari’nin işçilere test yapma ve olası Kovid-19 vakalarını takip etme planının diğer şirketlerce de yakından izlendiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Program kapsamında önce çalışanlara, ailelerine ve tedarikçilere Kovid-19 olup olmadıklarını belirlemek için kan testi yapılacak.

Temiz çıkarlarsa bir akıllı telefon uygulaması yoluyla aynı program kapsamında Kovid-19 olduğu tespit edilen çalışanlardan uzak durmaları konusunda uyarılacaklar.

Ferrari, planının amacının sadece sağlıklı işçilerin işe geri dönmesi olduğunu ancak eğer bir çalışan hastalığa yakalanırsa yakınlarının da söz konusu uygulamayla hastalığı atlatana kadar fabrikadan uzak durmaları için uyarılacağı açıkladı.

Ferrari’nin Maranello fabrikasının bulunduğu Modena'daki İtalya Metal İşçileri Birliği’nin (UILM) bölge yöneticisi Alberto Zanetti “Hepimiz yıkılmaz olduğumuzu anladık. İşçiler test yaptırmak istiyor” dedi.

Ferrari, Maranello ve Modena’daki fabrikalarında çalışan 4 bin işçiden 500’ünün test yaptırdığını ve günde 800 test kapasitelerinin olduğunu belirtti.

Ferrari'nin insan kaynakları yöneticisi Michele Antoniazzi de testin teklif edildiği neredeyse herkesin bunu yaptırmayı kabul ettiğini belirterek "Tarama, test yapılan şirket personelinin sağlık durumu konusunda bir ön izlenim yapmamıza yarayacak" dedi.

Kan testi bir çalışanın sağlıklı mı yoksa enfekte mi olduğunu gösteriyor. Enfekte olması durumunda bu kişilerin Kovid-19 olup olmadığının doğrulanması için süprüntü testi yaptırması gerekiyor.

Program kapsamında Ferrari'nin pozitif çıktıktan sonra hastaneye kaldırılan çalışanları sigorta kapsamına aldığı da belirtildi.

 İtalya'da alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında diğer iş yerleriyle birlikte Ferrari'nin de üretimi durdurulmuştu.

Ferrari yılda yaklaşık 10 bin lüks spor otomobil üretiyor. Planının yılda milyonlarca araç üreten diğer büyük şirketlerce uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olmayı sürdürüyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU