ABD, salgından dolayı zarar eden hava yolu şirketlerine 2,9 milyar dolarlık destek verecek

ABD Hazine Bakanlığı, koronavirüs salgınından ekonomik olarak etkilenen 54 küçük ve 2 büyük hava yolu şirketine destek vereceğini açıkladı

Fotoğraf: Unsplash

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hava yolu ulaşımı taşımacılığı büyük zarar gördü.

Çok sayıda şirket salgının ekonomik etkilerine karşı ayakta durmaya çalışırken, bazı küçük şirketler ise iflaslarını açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı da, ülkedeki hava yolu şirketlerini destekleme kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele için hayata geçirilen Maaş Destek Programı kapsamında, ilk ödemelerin yapıldığını, 54 küçük ve 2 büyük hava yolu şirketine toplam 2,9 milyar dolarlık destek sağlandığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Allegiant Air, American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines, Spirit Airlines ve United Airlines ile, Maaş Destek Programı anlaşmalarının imzalandığı belirtildi. 

Söz konusu anlaşmalarla, hava yolu çalışanlarının destekleneceğinin bildirildiği açıklamada, stratejik öneme sahip havacılık endüstrisinin de korunmasına yardımcı olunacağı aktarıldı. 

Maaş Destek Programı kapsamında başvurusu onaylanan şirketlere, ilave ödeme yapılacağına işaret edilen açıklamada, sağlanan fonların, yalnızca çalışanların maaşları ve sosyal yardımlarının karşılanmasında kullanılabileceği bildirildi. 

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de "Maaş Destek Programı, Amerikan işçilerini desteklemek ve ABD ekonomisinin hayati bir parçası olan hava yolu endüstrimizi korumak için kritik öneme sahiptir. Gereken desteği sağlamak için hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

300 milyar doların üstünde zarar bekleniyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’ni (IATA) koronavirüs nedeniyle gelirlerinin 2020’de geçen yıla göre yüzde 55 düşerek 314 milyar dolara ulaşabileceğini açıklamıştı.

IATA bu nedenle ülkelerin kendi hava yolu şirketlerini desteklemesi gerektiğini ifade etmişti

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU