ABD'li ünlü komedyen Ellen DeGeneres'ın ekibi salgın nedeniyle maaşlarında yaşanan kesintiye tepki gösterdi

DeGeneres'ın ekibi kendilerine bir ay boyunca çalışma saatleri ve maaş konusunda bilgi verilmediğini söyledi

Ellen DeGeneres televizyon şovunu evinden yapmayı sürdürüyor (Reuters)

ABD'li ünlü talk shovcu ve komedyen Ellen DeGeneres'ın programı "The Ellen DeGeneres Show"un çalışanları Kovid-19 pandemisi sonrası programın yapımcılarının kendilerine yönelik davranışları nedeniyle üzgün ve öfkeli olduklarını anlattı.

Variety'e konuşan şovla bağlantılı kaynaklardan ikisi, programın 30'dan fazla oluşan ana set ekibiyle çalışma saatleri ve maaş konusunda yazılı iletişime geçilmediğini ayrıca yapımcıların bir ay boyunca çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlık durumlarını sormadıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynaklardan biri prodüksiyondaki üst kademedeki yöneticilerin ara sıra telefonları yanıtladığını ancak çok az bilgi verdiğini belirtti.

Ellen DeGeneres'in şovunun ekibi ayrıca DeGeneres'ın Kaliforniya'daki evinden yayın yapmak için dışarıdan, sendikalı olmayan bir teknoloji şirketinin kiralanmasına da öfkelendi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, yöneticilerin nihayet geçen hafta bu konuda adım attığını ancak şov yayımlanmaya devam etse bile çalışanların ücretlerinde yüzde 60'lık azaltma olacağını açıkladığını söyledi.

Ana set ekibinden sadece 4 kişinin DeGeneres'in evinden yapmaya başladığı yayında çalıştığını belirten kaynaklar bunun ABD'li ünlü talk şovcunun izleyicilerine her gün verdiği "İyi biri olun" mesajıyla uyuşmadığını vurguladı.
 


Şovun dağıtımcısı Warner Bros. Television, Variety'e yaptığı açıklamadıysa "İdari yapımcılarımız ve Telepictures, ekibimiz ve çalışanlarımızı gözetmeye kararlıdır" ifadelerini kullandı.

Stüdyo ekibin çalışma saatleri düşürülse de mütemadiyen ödeme aldığını vurguladı. Ancak kamera ekibinden ışıkçısına kadar çalışanlar mart ayı sonundan 9 Nisan'a kadar kendilerine ücret verilip verilmeyeceği ve ödeme yapılacaksa bunun miktarı konusunda bilgi verilmediğine işaret etti .

Çalışanların DeGeneres'in programı haftada 4 şovdan 5'e çıkarması sonrası ücretsiz izne çıkarılmaktan endişe ettiği de aktarıldı.

Çalışanlar kendilerine 10 Nisan'da yapılan açıklamada çalışma saatlerinin günde 10 saatten 8'e düşürüldüğünü ve haftada 4 yerine 2 şov için ücret alacaklarının söylendiğini belirtti. Bu da aldıkları ücrette yüzde 60'lık bir azalma olduğu anlamına geliyor. 

Variety'e konuşan Warner Bros. sözcüsü iletişimin daha iyi olabileceğini kabul etti ancak Kovid-19 pandemisi kaynaklı sorunlar yaşandığını ifade etti.

DeGeneres televizyonda en çok para kazanan yıldızlardan biri. Servetinin yaklaşık 330 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

 

Variety

DAHA FAZLA HABER OKU