ABD’de koronavirüs yüzünden itlaf edilecek tavukların sayısı 2 milyonu bulabilir

Konuya dair bir mektupta, şirketin "günlük veya haftalık ihtiyaç duyulan tavuk miktarını artık toplayamadığı" belirtiliyor

Koronavirüs salgını ABD'de tavukçuluk sektörünü de vurdu (AFP)

ABD'de koronavirüsün yol açtığı personel sorunları nedeniyle Delaware ve Maryland eyaletlerinde devasa boyutta tavuk sürüleri piyasaya sürülmeyip itlaf edilecek.

Allen Harim Foods firmasından üreticilere yazılan ve ilk başta radyo sunucusu Dan Gaffney'nin ulaştığı mektup, görünüşe bakılırsa şirketin "arazideki sürüleri büyük ölçüde azaltmaya" başlaması gerekeceğini açıklıyor.

Bu şekilde nüfus azaltma, sektörde tavukların piyasa sunulmadan itlaf edilmesini tanımlamak için kullanılan bir terim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Delaware News Journal gazetesinin Delmarva Poultry Industry Inc adlı meslek odasından teyit alarak yaptığı haberinde, bir şirketin koronavirüs salgını esnasında yaşanan personel yetersizliği nedeniyle nüfus azaltılması gerektiğini açıkladığını aktardı.

8 Nisan tarihli mektup, kurumun "hedeflenen ağırlık ve yaşlarda günlük veya haftalık ihtiyaç duyulan tavuk miktarını toplayamadığını" belirtti.

Görünüşe bakılırsa belgeyi imzalayan Allen Harim'in canlı operasyonlar birim başkanı Michele V. Minton, çiftçilere yaşadıkları zararın adil bir şekilde tazmin edileceği sözünü verdi.

Delmarva Poultry Industry Inc, The Journal'a bunun şirketlerden birine ait yaklaşık 2 milyon tavuğun öldürüleceği anlamına gelebileceğini söyledi.

Delaware Poultry Industry Genel Müdürü Holly Porter gazeteye yaptığı açıklamada, "Kovid-19 ülke genelinde yayılmaya devam ederken hastalığın ABD tavukçuluk sektörü üzerindeki etkisi daha belirgin hale geliyor" dedi.

Porter basın kuruluşuna, sadece bir Delmarva kümes hayvanı şirketinin, Kovid-19 nedeniyle son çare olarak "sürülerde nüfus azaltma" yoluna başvurmak zorunda kaldığını belirtti.

Normal koşullarda şirket, bireysel çiftliklerden gelen tavukları piyasaya dağıtım için işleyecekti. Mevcut koşullarda sürülerin nasıl itlaf edileceğiyse mektupta yazmıyor.
 


Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler Derneği (PETA), tavuk sürülerini insani şekilde öldürmeleri için Allen Harim'e çağrıda bulundu.

PETA'nın Kanıt Analiz Bölümü Başkan Yardımcısı Dan Paden, pazartesi günü medyayla paylaştığı bir mektupta, "Yasal ve hayvan tedavisiyle ilgili gerekliliklere ek olarak; genel ahlak ilkesi, gece gündüz ciddi derece kalabalıkta, amonyaklı kulübelerde acı çeken ve geçiminizi borçlu olduğunuz bu tavuklara mümkün olan en çabuk, en acısız ve en insani ölümü vermenizi söylüyor" ifadelerini kullandı.

The Independent'ın konuyla ilgili açıklama talebine Allen Harim Foods'tan henüz yanıt gelmedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU