Kovid-19’un yeni bir belirtisi tespit edildi: Cilt dökülmesi

Avrupa’daki bazı ülkelerde yapılan çalışmalarda, Kovid-19’a yakalanan kişilerin vücutlarının bazı bölgelerinde kızarıklık ve cilt dökülmesi olduğu belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada hızla yayılarak ölü ve vaka sayılarını artırırken, yeni belirtileri de ortaya çıkıyor.

Avrupa’da bazı ülkelerde yapılan çalışmalarda, hastaların vücutlarında cilt problemlerine neden olduğu ve bunun hastalığın yeni bir belirtisi olabileceği öne sürüldü.

İtalya’da yapılan çalışmalarda, hastalığa yakalanan beş kişiden birinin cilt problemleri yaşadığı ve bu tür belirtilerin en çok çocuk ve ergenlerde görüldüğü ifade edildi.

Fransız bilim insanları da, ülkede hastalığa yakalanan kişilerin vücutlarının bazı bölgelerinde kızarıklık oluştuğunu ifade etti.

İspanyol Çocuk Doktorları Derneği konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vücuttaki döküntülerin çiçek hastalığı veya kızamık sırasında ortaya çıkan döküntülere benzediğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başta bacak ve ayak parmaklarında ortaya çıkan kızarıklık daha sonra iz bırakmadan iyileştiği belirtiliyor.

Doktorlar, bu tür döküntüleri ciddiye alınmasını ve ortaya çıkması durumunda hastaların kendilerini izole etmesi gerektiğini vurguluyor.

Koronavirüs üzerine yapılan çalışmalarda, hastalığın akciğer ve kalpte tahribat oluşturduğu, ayrıca konuşma ve koordinasyon bozukluğuna da neden olduğu belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU