Yurt dışından getirilen 675 Türk vatandaşı yerleştirildikleri yurtlarda karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Irak, Ukrayna ve Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye getirilen 675 Türk vatandaşı Rize, Çankırı, Nevşehir ve Kayseri’deki yurtlara yerleştirildi

Irak, Ukrayna ve Birleşik Krallık’tan getirilen 675 Türk vatandaşı yurtlara yerleştirildi / Fotoğraf: AA

Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla 142 kişi, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ukrayna'dan kalkan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Trabzon Havalimanı'na getirildi.

Türk vatandaşları, sağlık kontrolünün ardından, polis ve AFAD ekipleri eşliğinde, yoğun güvenlik önlemleri altında otobüslerle Rize'deki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Devlet Hatun Yurdu’na getirilerek yerleştirildi.

Londra'dan getirilen 262 Türk vatandaşı Çankırı'da yurda yerleştirildi

Birleşik Krallık’tan getirilen 262 Türk vatandaşı, Çankırı'daki Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk vatandaşları, sağlık kontrolünün ardından, polis ve AFAD ekipleri eşliğinde, yoğun güvenlik önlemleri altında otobüslerle getirilerek Çankırı'daki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Emir Karatekin Yurdu'nda karantinaya alındı.

Irak'tan Kayseri'ye de 271 kişi getirildi

Irak'ta işçi olarak çalışan, aralarında mühendislerin de bulunduğu 271 kişi, Türk Hava Yolları'na ait uçakla Kayseri'ye getirildi.

Havalimanındaki ilk kontrollerinin ardından otobüslere bindirilen 32 kişi, polis eşliğinde merkez Talas ilçesinde bulunan KYK Melikgazi Yurt Müdürlüğü'ne geçti.

Önceki gün Kuveyt'ten Kayseri'ye getirilerek aynı yurda yerleştirilen vatandaşlar da Irak'tan gelenleri pencerelerden alkışlarla karşıladı. İşçiler 14 gün burada karantinada tutulacak.

Binaların çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı

Aynı uçakla Kayseri'ye getirilen 239 kişi ise otobüslerle polis eşliğinde Nevşehir'e götürüldü.

Nevşehir’e götürülen 239 kişi ateş ölçümleri yapıldıktan sonra tek kişilik olarak hazırlanan Kapadokya Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Polis ekipleri, yurtların bulunduğu binaların çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Yurtlarsa 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları, valilik, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızılay tarafından karşılanacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU