Davutoğlu’ndan Şehir Üniversitesi açıklaması: Hukuk düzeni darbe yemiştir

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu TBMM’de yapılan değişikliğe Twitter’dan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yükseköğretim Kanununda yapılan değişikliğin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabulüne ilişkin olarak Twitter’dan yazılı açıklama yaptı.

Yasanın Şehir Üniversitesi’ni kapatacak ve diğer vakıf üniversitelerinin üzerinde “Demokles Kılıcı” oluşturacak bir sürece kanuni gerekçe hazırladığını savunan Davutoğlu, “Şehir Üniversitesi, kırk yıllık birikiminin özgün, özgür ve özgüvenli bir ürünüydü” dedi.

“Hukuk düzeni darbe yemiştir”

“Şehir Üniversitesi’ni tasfiye etmek isteyenlerin Türkiye’nin hukuk düzenine, finans sistemine, yüksek öğretim yapılanmasına ve sivil toplum anlayışına ve TBMM’nin itibarına onulmaz bir darbe vurmuşlardır” diyen Davutoğlu, “Hukuk düzeni darbe yemiştir” ifadesini kullandı.

Davutoğlu finans sisteminin de darbe yediğini söyleyerek şöyle devam etti:

Finans sistemi darbe yemiştir, çünkü en temel bankacılık kuralları yok sayılarak ödeme kabiliyetine sahip bir kurumun tasfiye edilmesi üzerinden bankaları zarara sokan açık görev ihlalleri yapılmıştır.

“Sığ ve otoriter zihniyet sahipleri dün gece kendileri gibi düşünmeyenleri cezalandırmanın kibrini, onyıllardır verilen bir zihni emeğin şahitleri olan vicdan sahipleri ise kaybettiklerini düşündükleri hikmet ocağının hüznünü yaşamış olabilirler” diyen Davutoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

Ama o kibir sahipleri güçlerini mutlak görmesinler, o vicdan sahipleri de asla yeise kapılmasınlar. Yıkmak onlara yapmak bize, tasfiye etmek onlara ihya etmek bize düşer. Terk edilen her değeri tekrar yaşatacak, yıpratılan her kuruma yeniden itibar kazandıracak, tasfiye edilmeye çalışılan her geleneği aslına ve zamanın ruhuna uygun şekilde bir kez daha ihya edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU