Donmuş nehirden köpek diye kurtardıkları hayvan kurt çıktı

Olayı anlatan inşaat işçisi “Kurt sakindi, bacaklarımın üstünde uyudu” dedi

Fotoğraf: EUPA

Peter Stubley – The Independent

Estonya’da üç inşaat işçisi bir köpeğin donmuş bir nehirde mahsur kaldığını görünce hayvanı kurtarmak için harekete geçti. Ancak işçiler sonradan bunun bir köpek değil, genç bir kurt olduğunu fark ettiler.

Estonya’da yayınlanan Postimees gazetesinde yer alan habere göre, ülkenin güneybatısındaki Parnu şehri yakınlarında bulunan buz tutmuş bir nehirden kurtulmaya çalışan hayvanı gören işçiler, donmuş suda yüz metrelik bir yol açıp hayvanı kurtardı.

Havluya sardıkları hayvanı arabayla yakınlardaki bir veterinere götüren işçilerden Rando Kartsepp, “Sakindi, bacaklarımın üstünde uyudu. Bacaklarımı uzatmak istediğimde bir anlığına kafasını kaldırdı” dedi.

Yeni dostlarının bir köpek olmayabileceğinden şüphelenen işçiler ve veteriner, klinikteki yerli bir avcının hayvanı görmesinin ardından haklı olduklarını anladı.

Ortalama bir yaşında olduğu düşünülen kurdun şiddetli hipotermi ve şok yaşadığı ve bu yönde bir tedavi uygulandığı belirtildi. GPS izleme cihazı takılan kurt perşembe günü doğaya geri bırakıldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU