Yangının birinci yılında Notre Dame Katedrali'ndeki 13 tonluk 'Emmanuel' çanı yeniden çaldı

Restorasyon çalışmalarının hala başlamadığı Notre Dame Katedrali’nde yangının birinci yıldönümü nedeniyle ‘Emmanuel’ isimli çan tekrar çaldı

Fransa'nın başkenti Paris'teki tarihi Notre Dame Katedrali'ndeki 'Emmanuel' adlı çan, yangının birinci yılında yeniden çaldı.

Fransa'nın 857 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali'nde çıkan ve 93 metrelik kulelerinden birinin çatısının yıkılmasına sebep olan yangının birinci yılında güney kulesinde bulunan ve 1686 tarihinden kalan 13 tonluk 'Emmanuel' adlı çan en son 2019 Eylül’ünde çalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Restorasyon çalışmaları için kapatılan Notre Dame Katedrali'nin onarım kampanyasına 834 milyon euro bağış ve 88 milyon euro bağış sözü toplanırken restorasyon çalışmaları ise hala başlamadı.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün yaptığı açıklamada, Covid-19 krizi sebebiyle ertelenen restorasyon çalışmalarının süreç geçtiğinde başlayacağını dile getirerek uzmanların 10 ile 15 yıl sürecek dediği çalışmaları 5 yılda tamamlamak için gereken tüm çabaların gösterileceğini ifade etmişti.

Notre Dame Katedrali'ndeki 2019 Mart'ında çıkan yangın sonucu büyük tahribata uğramıştı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU