Fındıklı’da kadın cinayeti: AK Parti ilçe başkan yardımcısı öldürüldü

Rize’nin Fındıklı ilçesinde öğretmenevinde çalışan Gamze Pala bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısının Pala’yı aşkına karşılık vermediği için öldürdüğü iddia edildi. Pala’nın AK Parti ilçe başkan yardımcısı olduğu öğrenildi

Fotoğraf: İHA

Rize’nin Fındıklı ilçesindeki Sabancı Öğretmenevi'ne gelen Savaş Dalançıkar (36) resepsiyonda görevli Gamze Pala (44) ile henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı.

İddiaya göre silahını çekerek Pala’ya ateş eden Savaş Dalançıkar mermilerin kadına isabet etmemesi üzerine bu kez bıçağına sarıldı.

Pala’yı boğazını keserek öldüren Dalançıkar olay yerinde polise teslim oldu

 

AW993028_02.jpg
Katil zanlısı Savaş Dalançıkar / Fotoğraf: İHA

 

Dalançıkar’ın Pala’ya karşı karşılıksız bir aşk beslediği ve her defasında Pala tarafından reddedildiği iddia edildi.

Öldürülen Gamze Pala'nın AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı olduğu öğrenildi.

İlçemizde, gerici, kadın düşmanı katillerin yeri yoktur

CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu da cinayeti lanetledi. Cervatoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu kez de kadın cinayeti belki de ilk kez maalesef ilçemizde yaşandı.

Yurttaşımız, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, öğretmenevi çalışanı Gamze Pala, daha öncesinde de defalarca reddettiği sapkın bir alçak tarafından vahşice katledildi. Katil, emniyet güçleri tarafından olay yerinde suç aletleriyle birlikte yakalandı.

Yaşanan cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Yurttaşımızın yakınlarına, sevenlerine ve tüm Fındıklı halkına başsağlığı biliyoruz.

Fındıklımız, tüm yurttaşlarımızın eşit ve özgürce yaşadığı bir yerdir. İlçemizde, gerici, kadın düşmanı katillerin yeri yoktur.

Tüm Fındıklı halkıyla birlikte davanın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Başımız sağolsun

 

Gamze Pala’nın öldürülmesinin ardından AK Parti Rize İl Başkanlığı’ndan bir mesaj yayınlandı. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, ‘acımız büyük’ bağlığı ile paylaştığı mesajında,”Fındıklı İlçe Başkan Yardımcımız Gamze Pala'nın uğradığı hain saldırı sonrasında hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsü yaşamaktayız. Merhumeye Allahtan rahmet kederIi aiIesine ve sevenIerine de sabrı cemiI dileriz. Mekanı cennet olsun” dedi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU