Fenerbahçe'nin eski başkanı Şen: Ali Koç'a "Başarılı olamadın" demek doğru değil

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen, "Kulübün zor zamanında mali açıdan nefes alması için para veren Ali Koç'a 'Başarılı olamadın' demek doğru değil" diyerek desteğin sürmesi gerektiğini söyledi

Ali Şen / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Ali Şen, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Ali Koç başkanlığındaki sarı-lacivertli kulübün mevcut durumunu baştan sona değerlendirerek, Ali Koç'un başkan olmasının bir devrim olduğunu söyledi. 

"Kulübün mali durumunda nefes almak için Ali Koç parasını hibe etti" diyen eski başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunların karşısında ‘Ali Bey, başarılı olamadın’ demek doğru değil. Desteğin sürmesi lazım. İşler kötüye gidiyor, kabul ediyorum. Ali Bey, yeni bir yönetim kurulu oluşturmalı. Eski futbolcularımız ve futbolu bilen isimlerle yola devam edilmeli. Teknik direktör bulmak için bu kadar vakit harcamamalı. Fenerbahçe Başkanı, antrenörü gidip alır. Ben dünya ve Avrupa şampiyonu hoca getirdim. Fenerbahçe artık başarısızlığa dayanamaz.

"Kiminle konuşsam Ali Koç'a destek çıkıyor"

Fenerbahçe'de geçmiş dönemlerde yöneticilik yapan Mehmet Ali Aydınlar, Vefa Küçük ve Orhan Keçeli gibi isimlerin var olduğunu dile getiren Şen, "Kiminle konuşsam herkes Ali Koç’a destek çıkıyor. İsmini yazamayacağım kadar uzun bir listeyle bunlar Fenerbahçe'ye hizmet etmelidir. Ben futbolculara çok para veren bir başkan değildim. Kulüplerdeki şartlar o zaman başkaydı şimdi çok farklı. İnsanların iyi yönetime her yerde ihtiyaçları var. Aile, şirket ve spor kulüpleri iyi yönetilmezse dağılır, ziyan edilir. Ziyan edince bu sefer yeni insanlar ararsınız" değerlendirmesinde bulundu.

"8 maçta 24 puanı buluruz"

Şen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yapılması gerekenlerle ilgili şu öneriyi sundu: 

Nihat Bey, 60 bin insanın patronu. Zekası var, milyar dolarların döndüğü bir şirketin sahibi. Virüs konusunda yapacakları bir şey yok ama en azından 3 hafta sonra antrenmanları başlatmalılar. Futbolcunun evde idman yapması magazin haberdir ancak. 8 maç mutlaka oynanmalı. Almanlar’ın dediği, ‘İngiliz haftası’ yani çarşamba-pazar maçlarına gerek yok. 15 hafta olsa tamam da 8 hafta büyük zaman değil. UEFA da buna kesin ‘evet’ der. Fenerbahçelilerin matematiği iyidir. 8 maçta 24 puanı buluruz.

"Fatih Terim'i çok severim"

Kovid-19'a yakalanan Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ve Rüştü Reçber'i arayarak 2geçmiş olsun' dileklerini ilettiği bildiren Şen, "Fatih, benim çok sevdiğim bir insandır. 1976’da TFF’de İkinci Başkan iken benim futbolcumdu. Düzgün bir adamdır. Rüştü benim evladım zaten" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Kovid-19'un görülmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın süreci çok iyi yürüttüğünü söyleyen Ali Şen, şunları kaydetti:

Kendisini tanımam ama ilk günden hayran oldum. Şeffaf, olanların hiçbirini saklamadan ortaya çıkarıyor ve Batı’da hatta Amerika’daki televizyon kanallarında bugün kıyas etseniz hiçbirinde böyle bir Sağlık Bakanı bulamazsınız.

"Yabancı hakem bizim maçları yönetirse kıyamet kopar"

Süper Lig'de çok tartışılan hakem kararlarıyla ilgili de görüşlerini paylaşan eski başkan Şen, "Avrupa'dan hakemler bizim maçları yönetirse kıyamet kopar. Avrupa’dakilerin bizimkilerden aşağı kalır yanı yok. Zekeriya Alp hepimizin dostu. Tecrübeli ve dürüst bir insan. Hakemlerimiz artık eğitimli. Yabancı hakem taraftarı olmadım hiçbir zaman" yorumunu yaptı.

Fenerbahçe'de 1981-1983 ve 1994-1998 yılları arasında iki kez başkanlık yapan Ali Şen, koltuğu Aziz Yıldırım'a devretmişti.

Şen başkanlığındaki sarı-lacivertli kulüp, 2 kez lig şampiyonluğu olmak üzere 7 kez kupa zaferi yaşamıştı.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU