Yeşim Ustaoğlu’nun “Sırtlarındaki Hayat” belgeseli yayına açılıyor

Belgesel, İstanbul Modern’in internet sitesi üzerinden izleyicisiyle buluşuyor

(İstanbul Modern)

İstanbul Modern Sinema, koronavirüs salgını sebebiyle geçici olarak kapandığı dönemde sanatseverleri dijital platformlarda ağırlamayı sürdürüyor.

2019'da müzenin Yönetmenlerle Buluşma film programında bugüne kadar çektiği tüm filmleriyle izleyiciyle buluşan Yeşim Ustaoğlu’nun Sırtlarındaki Hayat adlı belgeselinin uzun versiyonu, Ustaoğlu’nun desteğiyle İstanbul Modern’in internet sitesi üzerinden izlemeye açılıyor. Film, 16-30 Nisan arasında izlenebilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ustaoğlu’nun 2004'te Bulutları Beklerken adlı filmine mekan ararken tamamladığı Sırtlarındaki Hayat, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesindeki Topluca köyünde çekildi.

Belgesel, sırtlarında taşıdıkları ağır fiziksel yüklerin yanı sıra yaşam şartlarının zorlukları ve ailelerini çekip çevirmenin de getirdiği ağır yükün altında ezilmeden büyük bir dayanıklılık gösteren, her şeye rağmen şarkılarından ve yüzlerindeki gülümsemeden vazgeçmeyen kadınlara odaklanıyor.

Uçsuz bucaksız ormanlarla çevrili, dinmeden yağan yağmurların ve akarsuların seslerinin yankılandığı bölgeye içeriden bir bakış sunuyor.

Yönetmenlerle Buluşma programı kapsamında Yeşim Ustaoğlu’nun sineması ve yönetmenliği üzerine Müge Turan’la yaptığı söyleşiye de müzenin internet sitesi ve YouTube kanalı üzerinden ulaşılabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU