Stoltenberg: Türkiye, salgında müttefiklere en çok yardım sağlayan ülkelerden biri

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye’nin yaptığı yardımları takdirle karşıladı

Türkiye geçen hafta Birleşik Krallık’a 100 bin maske, 50 bin N95 maskesi ile 100 bin tulum yardımında bulundu / Fotoğraf: AA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede müttefiklere yaptığı yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Stoltenberg, Kovid-19 ile mücadelede Türkiye'nin, müttefik ülkelere en çok yardım sağlayan ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, bu durumu takdir ettiğini belirtti.

Stoltenberg şunları kaydetti:

Türkiye müttefiklere en çok yardım sağlayan ülkelerden biri. Türkiye'den İngiltere'ye tıbbi malzeme ve kişisel koruma eşyası götüren askeri uçak ilk kez NATO'nun tek sefer numarasını kullandı. Bu mekanizmayı Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) ile geliştirdik ve ilk kez denendi.

NATO'ya henüz iki hafta önce üye olan Kuzey Makedonya'ya da yardım ulaştırıldığını kaydeden Stoltenberg, ittifaka üyelik tarihinin bir öneminin olmadığını vurgulayarak, "Bir ülkenin 1949'dan beri NATO üyesi olup olmadığı ya da iki haftadır olup olmadığı hiç fark etmez. Virüs sınırlara bakmıyor. Bu nedenle, bu tehdide karşı birlikte mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU