Karantinadaki Karadikmen’de yeni hasta çıktı, köy ikinci kez karantina altına alındı

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyündeki Kovid-19 karantinası bitmek üzereyken yeni bir hasta tespit edildi. Köyde karantina süresi 14 gün daha uzatıldı

Fotoğraf: camoluk.gov.tr

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları tespit edilmesi nedeniyle 28 Mart’ta karantina altına alındı. Giriş çıkışların yasaklandığı köyde yaşayanların da sosyal izolasyon kurallarına uymaları ve evde kalmaları istendi..

14 günlük karantinanın son gününde, Çamoluk Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, köydeki karantinanın 14 gün daha uzatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, karantinanın uzatılma nedeni şu şekilde anlatıldı:

9 Nisan'da Karadikmen köyünde ikamet eden bir vatandaşımızda nefes darlığı şikayeti görülmesi üzerine kendisine test uygulanmış ve 11 Nisan itibarıyla test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle Karadikmen köyünde sosyal izolasyon kurallarına tam anlamıyla riayet edilmediği ve hastalığın sönümlenmediği görülmüştür.

Bu gerekçelerle uygulanan karantina tedbirinin 13 Nisan itibarıyla 14 gün uzatılmasına toplum sağlığı için karar verilmiştir.

 Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU