Abdullah Avcı'dan Beşiktaş ve Sergen Yalçın açıklaması: Başarılı olmasını isterim

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı, koronavirüs günlerini ve yollarını ayırdığı siyah-beyazlı kulüple ilgili ilk kez konuştu. Avcı, "Futbolu gözümüzde fazla büyütüyoruz, bunu ölüm kalım meselesi haline getirmeye gerek yok" dedi

Abdullah Avcı / Fotoğraf: AA

Sezon başında Beşiktaş'la anlaşan ancak alınan başarısız sonuçların ardından görevine son verilen Abdullah Avcı, siyah-beyazlı takımdan ayrılışı, Sergen Yalçın ve koronavirüs günlerine dair açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Avcı, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olaylara bakış açısını değiştirdiğini söyledi. 

Salgından önce yaşadığı son süreçte herkes gibi "dünyanın en zor işini yaptığını düşündüğünü" söyleyen Avcı, Kayserispor maçının ardından kariyerimin en değerli ve unutulmaz anını yaşamam ile eşyalarımı toplayıp tesislerden ayrılmam arasında sadece birkaç hafta var. Övgü de yergi de kişisel olarak algılanmaması gereken şeyler. İnsanların sizi övmesi başarılı olduğunuzun, yermesi başarısız olduğunuzun tek başına kanıtı değil. Çok üzüldüğüm, yıprandığım, kahrolduğum bir dönemdi. Çok sorguladım yaptığım işi. Dünyanın en zor işini yapıyormuşum gibi hissettiğim anlar oldu. Ama şimdi ailelerini bırakıp hastaneye giden, gecesini gündüzüne katıp canla başla çalışan sağlık çalışanlarını görüyorum ve inanın utanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Futbolu ölüm kalım meselesi haline getirmeye gerek yok"

Futbolu insanların gözünde fazla büyüttüğünü ve bu durumun çok sevip-sevmemekle bir ilgisi olmadığını ileri süren Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

Futbolun bir eğlence unsuru olduğunu, bizim de eğlence sektöründe iş yaptığımızı aklımızdan çıkarmamamız lazım. Bunu ölüm kalım meselesi haline getirmeye gerek yok. Bazen hepimiz bu yanılgıya düşüyoruz. Ölüm kalım meselesi, hastanelerde canı pahasına hiç tanımadıkları insanları kurtarmaya çalışan insanların yaptığı şey. İnsanlık adına çok büyük bir sınavdan geçiyoruz. Futbol sırasını savdı. Zamanı geldiğinde, iyileştirici özelliği ile yeniden aramıza dönecektir.

 

Abdullah Avcı - AA1.jpg
Abdullah Avcı / Fotoğraf: AA

 

"Beşiktaş'ta hep en iyisini yapmaya çalıştım"

Avcı, Kovid-19 nedeniyle liglerin durdurulmasının ardından "Keşke Beşiktaş'ta devam edeceğim koşullar olsaydı, hikayemin sonu farklı olurdu" dediniz mi sorusunu, şöyle yanıtladı:

Hayır. Hiç öyle bir değerlendirme yapmadım. Beşiktaş’ta elimden gelenin hep iyisini yapmaya çalıştım. Kulüp menfaatlerini gözeterek maksimum verimi almaya çalıştım. Herkesle iyi ilişkiler kurmaya gayret ettim. Ben mutlu çalışma ortamlarının sihrine inanırım. Ama bazen olmaz. O süreçten kendi adıma çıkaracağım sonuçlar elbet var. Ama “Keşke devam etseydim, farklı olurdu” bu sonuçlardan biri değil.

"Sergen Yalçın'ın başarılı olmasını isterim"

Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından kendisinin yerine getirilen Sergen Yalçın ile ilgili de konuşan Avcı, şunları kaydetti:

Sergen Hoca şu anda hem kendisinin çok istediği hem de kendisinin çok istendiği bir yerde. Başarılı olmasını çok isterim. Sonuçta bundan kazanan Türk futbolu olur.

 

Abdullah Avcı - İHA.jpg
Fotoğraf: İHA

 

"Farklı bir şekilde geri döneceğim"

"İlk günlerde bir rahatlama yaşayacağınızı söylerler ya; mesleğinizi çok seven biriyseniz işler pek de öyle değil" diyen deneyimli teknik adam, kendisini tarttığını, yaşadıklarımı gözden geçirdiğini ve yenilenme sürecinde olduğunu aktardı. 

Avcı, "Farklı bir şekilde döneceğim. Ama acelem yok. Önce şu hayati süreci atlatalım" dedi.

Başarılı olabilmenin en temel yolunun çok çalışmaktan geçtiğini söyleyen Avcı, gelecek planlarıyla ilgili, şunları söyledi:

Enerjim ve tutkum el verdiği sürece futbola hizmet etmek istiyorum. Bunu da yurt içi veya yurt dışı olarak ayırmıyorum. Hayatımda farklı deneyimler olsun isterim tabii. Hiç öncelik sıralaması yapmadım ama İngiltere, İspanya, Almanya, Hollanda sıralamasında olabilir.

 

Abdullah Avcı.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Evde kalmanın tadını çıkarıyoruz"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle tıpkı diğer insanların yaptığı gibi evde çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Avcı, "Her sabah tempolu yürüyüş yapıyorum. ‘Yürümek aklı da yürütür’ derler, gerçekten öyle. Zihnim açılıyor, düşünmek istediğim konulara odaklanıyorum" şeklinde konuştu.

İşi gereği hayatı boyunca tesislerde çok fazla vakit geçirdiğini ve o nedenle ailesiyle daha çok ilgilendiğini dile getiren deneyimli teknik adam, evde kalmanın tadını çıkardığını söyledi. 

Teknik ekibiyle çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü aktaran Avcı, boşta kalan zamanlarında yaptıklarını şöyle anlattı: 

Ekibim, analizlerini, izledikleri videoları gönderiyorlar, onlara bakıyorum. Öğleden sonra bir saat kitap okuyor ve yazı yazmaya vakit ayırıyorum. İzlemek istediğim ve vakit bulamadığım çok fazla film ve belgesel vardı, onları akşama saklıyorum genelde. Yayınlandığı gün "English Game"i izledim mesela, pek sık başarabildiğimiz bir şey değil, deplasman maç derken en son izleyen biz oluruz genelde böyle şeyleri.

 

Abdullah Avcı - AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Ne olmuştu? 

Sezon başında Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Abdullah Avcı, siyah-beyazlı takımın başında Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 27 resmi maçta görev aldı.

Söz konusu maçlarda 11 kez sahadan galibiyetle ayrılan Avcı'nın öğrenciler, 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı.

Alınan başarısız sonuçların ardından Beşiktaş yönetimi, 24 Ocak'ta Avcı ile yolların ayrıldığını açıkladı.

 

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU