Kılıçdaroğlu'ndan Sabah yazarlarına tepki

CHP lideri, Sabah başyazarı Mehmet Barlas ile yazar Engin Ardıç’a sert ifadelerle yüklendi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sabah gazetesi yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas’ın kullandığı ifadeler hakkında Twitter’dan bir video yayınlayarak tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Saray'ın beslemeleri başladılar vatandaşları aşağılamaya. Kimisi gerizekalı dedi, kimisi ayılar dedi, kimisi lümpen dedi. Aşağılamaya başladılar bu kibir abideleri” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, İçişleri Bakanlığı'nın gece yarısında iki saat önce duyurduğu sokağa çıkma yasağına dair "Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk ‘Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zekâ özürlü olmalılar’ diyerek televizyon haberlerinden izledi" demişti.

Sabah yazarı Engin Ardıç ise yasağın ardından markete giden vatandaşlar için 'Ayı' ifadesini kullanmıştı.

“Bu ülkede hiç kimse benim vatandaşıma gerizekalı diyemez, ayı diyemez”

Kılıçdaroğlu, Twitter’daki paylaşımında iki isme tepki gösterdi.

"Şimdi bir de karşımızda Saray'ın beslemeleri var. Gazetelerin de köşe başlarını tutmuşlar. Öyle bir noktaya geldi ki vatandaşa hakaret etmek sanki bunların göreviymiş gibi” ifadeleriyle sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Gece yarısına 2 saat kala sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Vatandaş doğal olarak yarın nasıl besleneğim diye sokağa çıktı, alışverişe çıktı. Saray'ın beslemeleri başladılar vatandaşları aşağılamaya. Kimisi gerizekalı dedi, kimisi ayılar dedi, kimisi lümpen dedi. Aşağılamaya başladılar bu kibir abideleri.

“Bu kibir abideleri güçlerini nereden alıyorlar? Bu kibir abideleri nerelerden besleniyorlar?” diye soran CHP lideri, “Saray'ın beslemeleri beni iyi duyun! Vatandaşın hakkını ve hukukunu savunmak benim görevimdir. Ben vatandaşın hakkını ve hukukunu savunacağım. Bu ülkede hiç kimse benim vatandaşıma gerizekalı diyemez, ayı diyemez, lümpen diyemez. Asla ve asla diyemez” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU