Barlas: Büyük çoğunluk marketleri dolduranları “Bunlar geri zekalı olmalı” diyerek izledi

Sabah yazarı, sokağa çıkma yasağının havanın güzel olacağı öngörüsüyle getirildiğini belirtti

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, gece yarısına 2 saat kala gelen sokağa çıkma yasağı dolayısıyla markete koşanların “Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar diyerek televizyon haberlerinden izlendiğini” söyledi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında muhalefetin bir süredir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla sokağa çıkma yasağı istediğine dikkati çekti:

Bazıları "İlle de sokağa çıkmak yasaklansın" diye tutturmuşlardı. Acaba neyi amaçlıyorlardı? Halk yasağı dinlemeyecek ve AK Parti iktidarına karşı ayaklanacak mıydı? Hemen her demokraside muhalefet iktidara oranla daha fazla özgürlükçüdür ama bizde bu da farklıydı. Ve muhalefet sözcülerinin ısrarına rağmen iktidardakiler bir türlü sokağa çıkma yasağı getirmiyorlardı...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

30 büyükşehir ile Zonguldak’a gelen sokağa çıkma yasağı geldiğini hatırlataran Barlas, şöyle devam etti:

Ne var ki belirli kentler için iki günlük sokağa çıkma yasağı geldi sonunda... Ancak bu karar biraz irdelenince yasağın gerekçesi anlaşıldı. İlgililer ve karar merkezleri hava tahmin raporlarını incelemişler ve cumartesi ile pazar günlerinde havanın ısınacağını ve güneşli olacağını görmüşlerdi. 20 yaş altında ve 65 yaş üzerinde olanların bile, bu güzel havadan yararlanmak için "Evde kal" sloganını yok sayacakları hesaplanmıştı.

Barlas, köşe yazısında “Zeka özürlüler” ara başlığını kullandığı kısımda şu ifadeleri kullandı:

Sonuçta tüm yaşlar için iki günlük sokağa çıkma yasağı geldi. Ve büyük ölçüde bu yasağa uyuldu. Yasağı dinlemeyip sokağa çıkan veya gizli olarak açık tutulan marketlere tıkışanlar da, polis zoruyla evlerine gönderildiler. Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk "Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar" diyerek televizyon haberlerinden izledi.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU