IŞİD’den Kerkük ve Hanekin’e bombalı saldırı: 2 ölü, 6 yaralı

Irak'ta Kerkük kentinin Havice ilçesi yakınlarında IŞİD mensuplarının düzenlediği saldırıda 1 polis öldü. Kent merkezinde bir polis yetkilisinin arabasına daha önce yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu biri albay 3 kişi de yaralandı

IŞİD'in saldırıları sürüyor / Fotoğraf: AA

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, yaptığı açıklamada, IŞİD mensuplarının Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesi yakınlarında Irak Federal Polisine ait bir gözlem noktasını hedef aldığını belirtti.

Kamil, Mansuriyet el-Cebel köyü yakınlarında hafif silahlarla gerçekleştirilen saldırıda 1 polisin hayatını kaybettiğini aktardı.

Kerkük’te albayın aracına bombalı saldırı

Kerkük kent merkezinde bir polis yetkilisinin arabasına daha önce yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 kişinin yaralandı.

Bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapan Kamil, albay rütbesi olan polis yetkilisinin arabasına yerleştirilen patlayıcının infilak ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Patlamada albay dahil 3 kişinin yaralandığını ifade eden Kamil, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Patlamalının ardından olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığı aktarıldı.

Son bir haftada Kerkük’te meydana gelen patlamaların sayısı 3 oldu. Kentte güvenlik güçlerini hedef alan eylemlerin arttığı belirtiliyor.

Diyala’nın Hanekin ilçesinde patlama

Diyala'nın Hanekin ilçesine bağlı Karatepe kasabasında meydana gelen bombalı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Karatepe kasabasında yaşanan patlamada yaralananlardan 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Nüfusu 45 bin dolayında olan ve Kürt, Türkmen ve Sünni Arapların yaşadığı Karatepe’deki saldırının IŞİD mensupları tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

IŞİD saldırılarında artış dikkat çekiyor

Irak'ta Kerkük başta olmak üzere Musul, Enbar, Salahaddin ve Diyala vilayetlerinde son dönemde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda artış dikkati çekiyor. 

IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. 

Eski Başbakan Haydar İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD’e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Irak'ın IŞİD’den temizlenmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen örgütün söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde saldırıları sürüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU