Irak’ta IŞİD’den son 3 günde 3’üncü saldırı: 7 ölü, 7 yaralı

IŞİD’in Irak’taki saldırıları sürüyor. Son 3 günde IŞİD saldırısında 2’si Peşmerge ve 3’ü Haşdi Şabi olmak üzere toplamda 5 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Diyala’ya bağlı Hanekin bölgesinde ise bomba patlaması sonucu 2 çiftçi hayatını kaybetti

IŞİD'in Irak'taki saldırıları sürüyor / Fotoğraf: AA

Eski Irak Başbakanı Haydar İbadi 9 Aralık 2017’de IŞİD’e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu ancak IŞİD saldırıları devam ediyor.

Irak’ta son 3 günde IŞİD mensuplarının düzenlediği saldırılar nedeniyle 7 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. 

Irak’ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu Polis Müdürü Hüseyin Ali yaptığı açıklamada, IŞİD mensuplarının Tuzhurmatu ilçesinin kuzey batısında yer alan Hileve askeri havalimanı yakınındaki Haşdi Şabi’ye saldırı düzenlediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IŞİD mensuplarının kullandıkları araçtan Haşdi Şabi’ye ait kontrol noktasına ateş açtıklarını aktaran Ali, saldırıda 3 kişinin öldüğünü ve 5 kişinin yaralandığını ifade etti. 

Saldırıda ölen ve yaralananların Haşdi Şabi’ye bağlı oldukları bilgisini veren Ali, olaydan hemen sonra bölgede operasyon başlatıldığını aktardı.

Süleymaniye’de 2 Peşmerge hayatını kaybetti

IŞİD’liler önceki gece Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Koleco beldesindeki Peşmerge güçlerine pusu kurup hafif silahlar ve havan topu ile saldırı düzenledi.

Saldırıda 1'i olay yerinde diğeri de hastanede olmak üzere 2 Peşmerge'nin hayatını kaybetti.

Tarlada çalışan 2 çiftçi bomba kurbanı oldu

Diyala’ya bağlı Hanekin ilçesinin Gulale kasabasında daha önceden araziye döşenen bombanın patlaması sonucu 2 çiftçi hayatını kaybetti 2 çiftçi de yaralandı.

Gulale Nahiye Müdürü Yakup Yusuf, Şeyh Bawe Köyü’nde daha önceden döşenmiş bir bombanın patladığını söyledi.

Patlama sonucu 2 çiftçinin hayatını kaybettiğini ve 2 çiftçinin de yaralandığını aktaran Yusuf, olay yerine giden güvenlik güçlerinin inceleme başlattığını aktardı.

Bombanın IŞİD tarafından döşendiği tahmin ediliyor.

IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Irak’ta IŞİD’in temizlenmesinin üzerinden 2 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU