ABD'de koronavirüs salgını hayvan dostlarını harekete geçirdi: Tüm sakinlerini sahiplendiren barınak kutlama yaptı

Ülke çapında yaklaşık bin 200 barınak tarafından paylaşılan yazılım programı PetPoint de sahiplenme ve geçici yuva olma işlemlerinin geçen yıla göre yüzde 700 arttığını bildirdi

ABD’de koronavirüsle mücadele için evde kalma çağrıları yoğunlaştıkça evcil dostlara talep de arttı. Güney Kaliforniya’daki Riverside County Hayvan Hizmetleri adlı barınak, tüm hayvanlarına yuva bulunduğunu açıkladı.

Barınağın Instagram hesabından paylaşılan bir videoda yüz maskeli çalışanların boş kalan kafesleri kutladığı görüldü.

 


“Sahiplendirilmek için bekleyen tüm hayvanlarımız alındı” ifadelerinin yer aldığı paylaşımda şunlar söylendi:

Bir hayvanı sahiplenen ya da bir süreliğine evini açan herkese teşekkürler.

New York Post’un aktardığına göre Kovid-19 salgını, hayvan sahiplendirmede artışa neden oldu. Amerikan Hayvanlara Zulüm Önleme Derneği, New York ve Los Angeles'ta köpek ve kedilere geçici yuva olmak için yapılan başvuruların yüzde 200 arttığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülke çapında yaklaşık bin 200 barınak tarafından paylaşılan yazılım programı PetPoint de sahiplenme ve geçici yuva olma işlemlerinin geçen yıla göre yüzde 700 arttığını bildirdi.

Yeni tip koronavirüsün neden olduğu Kovid-19 salgınından etkilenen kişi sayısı, bugün itibarıyla 1 milyon 786 bin 769’a ulaştı. Worldometers’ta yer alan verilere göre vakaların 533 bin 115’inin bulunduğu ABD, şu an dünya çapındaki en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ülke konumunda.

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU