Ali Babacan: Alınan kararlardan belediyelerin ve ilgili pek çok kurumun dahi son anda haberi olmuş, gerekli tedbirler alınamamıştır

Babacan 2 saat önce duyurulan sokağa çıkma yasağına yönelik eleştiride bulundu

Fotoğraf: Reuters

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sokağa çıkma yasağı kararından belediyelerin ve bazı kurumların son anda haberdar olmasını eleştirdi.

Babacan eleştirilerini Twitter’dan paylaştığı mesajlarla yaptı.

“31 ilimizde uygulanan sokağa çıkma yasağı dün gece Türkiye’nin gündemine düşmüş, özellikle şehir merkezlerinde büyük bir kargaşa oluşmuş, evlerinde olması gereken halkımız sokaklara dökülmüştür” diyen Babacan belediyelerle ilgili şunları kaydetti:

Böylesine geniş kesimleri ilgilendiren kararların şeffaf bir süreç işletilerek ve toplumsal mutabakat arayışıyla oluşturulması gerekir. Alınan kararlardan belediyelerin ve ilgili pek çok kurumun dahi son anda haberi olmuş, gerekli tedbirler alınamamıştır.

“Türkiye dar bir kadroya, tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir”

Babacan eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Dün gece yaşananlar, şeffaflık ve istişare ilkelerine uyulmadığı zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, Türkiye dar bir kadroya, tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU