Birleşik Krallık’ta ölü sayısı 10 bine yaklaştı, karantinanın uzatılması gündemde

Birleşik Krallık’ta Kovid-19 nedeniyle 917 hasta daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 10 bine dayandı. Salgının tırmanışa geçmesine rağmen halk sokağa çıkılmaması yönündeki uyarıları dikkate almadı

Güneşi gören Londralılar evde kalın çağrılarını dinlemedi / Fotoğraf: AFP

Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 917 hastanın daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Toplam can kaybının 9 bin 875’e çıktığı ülkede vaka sayısı da 5 bin 234 artarak 78 bin 991'ye yükseldi.

Son 24 saatte 12 bin 993 kişiye daha test yapılırken, toplam test sayısı tekrarlarla birlikte 334 bin 974’e yükseldi.

Ülkede, hafta başında süresi dolacak olan kısmi karantinanın uzatılması beklenirken, halkın sokağa çıkılmaması yönündeki uyarıları dikkate almadığı gözlendi. 

 

ap2.jpg
Fotoğraf: AP

 

Toplumsal bağışıklık fikrinden dönüldü

İlk etapta "toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü yayılması" stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının 277 bini bulabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım atmıştı.

23 Mart'ta alınan kararlarla halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken; marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler de kapatılmıştı.

 

londra afp.jpg
Londra'da sağlık çalışanlarına alkışlarla destek verildi / Fotoğraf: AFP

 

Üst düzel salgın

Birleşik Krallık’ta tahtın varisi Galler Prensi Charles'ın 25 Mart'ta, Başbakan Boris Johnson ile Sağlık Bakanı Matt Hancock'un ise 27 Mart'ta Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştı.

Prens Charles ve Sağlık Bakanı Hancock iyileşirken, Başbakan Johnson pazar günü hastaneye kaldırılmış, durumunun kötüleşmesi üzerine ertesi gün de yoğun bakıma alınmıştı. Yoğun bakımda 3 gün geçiren Başbakana oksijen tedavisi uygulanmıştı. Başbakanlık, dünkü açıklamasında, Johnson’ın yürümeye başladığını ve iyileşme gösterdiğini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU