ABD'de bir bar sahibi işsiz kalan çalışanlarına duvardaki hatıra paraları dağıttı

Barın sahibi asılı banknotlardan üç bin 714 dolar (yaklaşık 25 bin TL) kazanmayı başardı

Pek çok kişinin ücretsiz izne çıkarılması ya da işini kaybetmesiyle koronavirüs pandemisi geniş çapta bir küresel etkiye sahip.

Sadece hava yolculuğunda beklenen 211 milyar sterline (yaklaşık bir trilyon 755 milyar TL) varan kayıpla seyahat en kötü etkilenen endüstrilerden biri olsa da aksine mağdur olan tek sektör değil.

Dünyanın dört bir yanında uygulanan tecrit, barların ve restoranların kapanmaya zorlandığı anlamına geliyordu. Düşük ücretle çalışan işçiler halihazırda zaten işsiz kaldı.

Bununla birlikte bir bar sahibi, yakın zamanda işsiz kalan çalışanlarına ödeme yapmak için bulduğu yaratıcı fikriyle viral oldu.

Tybee Adası'ndaki Sand Bar'ın sahibi ve barmeni Jennifer Knox, barının duvarındaki banknotlardan üç bin 714 dolar (yaklaşık 25 bin TL) toplamayı başardı.

 

 

ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan barın duvarında, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin para birimlerine ait banknotlar asılıydı.

Konuklar, izlerini bırakmak için banknot üzerine yazılar yazıp duvara asmaya alışkındı ve duvarlardan tavana tüm barı kaplamışlardı.

Bu banknotlardan bazıları neredeyse 15 yıl öncesine, barın ilk açıldığı zamana uzanıyor. Bu yüzden hepsi iyi durumda değil. CNN'in haberine göre bazıları da birden fazla çiviyle duvara asılmış.

Facebook'ta bunu neden yaptığını açıklayan gönderisinde Knox şöyle yazdı:

Haber yayıldığına göre buradan paylaşmayı düşündüm! Sand Bar hem karşılık ödeyecek hem de yepyeni bir görünüme sahip olacak! Dolar banknotlarını indiriyoruz!! Tüm parayı da ihtiyaç duyan barmenlerimize ve müzisyenlerimize bağışlayacağız! Hem paramızın (duvarlarda) hem de zamanımızın olduğunu fark ettim!! Bu sevginin emeği konusunda çok heyecanlıyım. Ayrıca iyi bir bahar temizliği!! 

Üç buçuk gün boyunca Knox ve gönüllü grubu, tüm parayı duvardan çıkarma, temizleme ve sayma işi üzerinde çalıştı.

Bar sahibinin çabalarını duyan bölge sakinleri de bağış yaparak toplanan miktarı 4 bin 104 dolara (yaklaşık 27 bin TL) getirdi. Böylece Knox, toplam 4 barmen ve iki müzisyenin her birine 600 dolar (yaklaşık 4 bin TL) verebildi.

Bu, koronavirüsten etkilenen konaklama sektörü çalışanlarına yapılan cömertliğinin tek örneği değil.

Tecrit ilk duyurulduğunda Teksas'taki restoranda bir müşteri, 8 bin sterlin (yaklaşık 67 bin TL) bahşiş bırakarak restoran sahiplerinin çalışanlarına ödeme yapmasına yardımcı olmuştu.

İsimsiz müşteri fiş üzerine şunları yazmıştı:

Çalışanlarınıza önümüzdeki birkaç hafta için ödeme yapın.

Houston'daki Irma's Southwest'in sahibi Louis Galvan'e göre beklenmedik bahşişi, 15 yıldır restoranda yemek yiyen müdavimlerden biri bıraktı.

Sadece bir gün sonra başka bir cömert müşteri, farklı bir restoranda 2 bin sterlin (yaklaşık 17 bin TL) bahşiş bırakmıştı.

Ohio'daki Colombus şehrinde bulunan Coaches Bar & Grill isimli mekan da, cömert bağışın fotoğrafını sosyal medyada paylaşmıştı.

Tweet'te "Gidişat zorlaştığında, sağlamlar sadık kalır" yazıyordu.

Yemeği sadece 29,75 dolar (yaklaşık 200 TL) tutan müşteri, lokantanın verdiği fişe şunları yazmıştı:

Lütfen bu bahşişi (personele) Tara, Nicky, Jum, Liz ve Arrun arasında eşit şekilde paylaştırın.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU