Sokağa çıkma yasağı için Arınma Gecesi’nin tüyler ürperten siren sesini kullanan Amerikan polisi halkı korkuttu

Siren filmde 12 saat boyunca cinayetin yasal olduğu yıllık etkinliğin başlangıcına işaret ediyordu

Louisiana'daki bir kasabada polis, koronavirüs tecridini uygulamak amacıyla, slasher (genellikle kötü adamın kesici alet kullandığı korku filmleri ed.n.) distopyası Arınma Gecesi'ndekine (The Purge) korkunç derecede benzer bir siren kullandı.

Polise ait devriye araçlarında çalınan ve yerel KATC kanalının edindiği video kaydında duyulabilen siren, Crowley kasabası sakinlerini sarstı.

Arınma Gecesi filminde ve aynı isimli televizyon dizisinde kullanılan bu ses, cinayet ve saldırı dahil tüm suçların 12 saat boyunca yasal olduğu yıllık bir etkinliğin başlangıcına işaret ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Benzerliklerle ilgili bilgilendirilen Louisiana polis memurları, siren sesinin korku serisiyle bağlantısına dair hiçbir fikirlerinin olmadığını iddia etti.

Polis yetkilileri, kasabada 21.00'da başlayan sokağa çıkma yasağının devreye girdiğini belirtmek için sirenin artık kullanılmayacağı sözünü verdi.

Sirenler çalınırken çekilmiş bir video paylaşan kasaba sakini yaptığı yorumda, "Sanki işler yeterince kötü değilmiş gibi Louisiana Crowley Polis Departmanı vatandaşlarına akşam sokağa çıkma yasağının başladığını duyurmak için Arınma Gecesi sirenini çaldı" ifadelerini kullandı.

Crowley'deki Arcadia İdari Bölgesi'nin polis departmanı, kasaba sakinlerine olaya dahilleri olmadığını belirten bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Açıklamada, "Geçen gece Crowley Polis Departmanı tarafından sokağa çıkma yasağının başlangıcı olarak 'Arınma Gecesi Sireni' kullanıldı" ifadeleri yer aldı.

"Kurumumuzun bu sürece dahili olduğu düşüncesiyle sayısız şikayet aldık. 'Arınma Gecesi Sireni'nin kullanımında bir müdahalemiz bulunmuyor. Bu amaçla hiçbir siren kullanımına başvurmayacağız."

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU