Suriye İnsan Hakları Gözlemevi HTŞ liderinin Türkiye’de tedavi altına alındığı iddiasını doğrulamadı

Gözlemevi Başkanı Abdurrahman: Hava saldırısında 6 HTŞ üyesi öldü, ama Colani orada değildi

Heyet Tahrir Şam lideri Ebu Muhammed Colani - Fotoğraf: Twitter

Türkiye’den bir sağlık çalışanına dayandırılan haberde Heyet Tahrir Şam (HTŞ) lideri Ebu Muhammed Colani’nin Suriye’nin İdlib kentine yapılan hava saldırısında başından ağır yaralandıktan sonra tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildiği iddia edilmişti.

Independent Arabia'ya konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Başkanı Rami Abdurrahman, Pazartesi günü Nusra Cephesi’ne ait bir konvoyu hedef alan hava saldırısında 6 Nusra üyesinin öldüğünü söyledi.

Ancak Abdurrahman, birçok ülkenin terör listesinde olan Nusra Cephesi liderinin öldüğüne ya da yaralandığına dair iddiaları doğrulamadı.

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentinde birçok Nusra Cephesi üyesi bulunuyor.

“Hava saldırısı sırasında Colani orada değildi diyen” Abdurrahman, Colani’nin yaralanma haberinin bizzat Nusra Cephesi tarafından sızdırıldığı ihtimalini de reddetmedi.

İdlib, eski El Kaide kanadının yönettiği aşırıcı gruplardan oluşan Heyet Tahrir Şam örgütü tarafından kontrol ediliyor.

Suriye ve Rusya’ya bağlı savaş uçakları zaman zaman İdlib’e hava saldırısı düzenliyor. Ancak Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib’e yönelik artan hava saldırılarının hükümet güçleri tarafından gerçekleştirilmediğini söylemişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independentarabia.com/node/8851

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU