Fildişi Sahili’nde halk yeni kurulmaya başlanan koronavirüs test merkezini yıktı

Batı Afrika ülkesindeki Yopougon bölgesinin ortasına yapılmak istenen test merkezi tepkiye neden oldu

Yetkililer, sokakta halkın ateşini ölçüyor (AFP)

Fildişi Sahili’nin en kalabalık kenti Abidjan’da genelde emekçilerin yaşadığı bir bölgede kurulmak istenen koronavirüs test merkezi, “İstemiyoruz” sloganları arasında onlarca kişi tarafından yıkıldı. 

AFP’ye konuşan bir polis memuruna göre, Yopougon sakinleri, henüz inşaat halindeki merkeze karşı çıkmalarına sebep olarak, evlerine çok yakın olmasını ve muhitlerinin tam ortasına inşa edilmesini gösterdi. 

Sağlık bakanlığından bir yetkiliyse, yıkılan yeri tedavi için değil, yalnızca test için kullanmayı planladıklarını ifade etti. 

Bu, yalnızca yaklaşık 5 milyon kişinin yaşadığı kentteki değil, ülkedeki de ilk koronavirüs bağlantılı şiddet eylemi.
 


Resmi verilere göre, Batı Afrika ülkesinde yalnızca 261 kişide koronavirüse rastlandı, 3 kişi de bu yüzden yaşamını yitirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara’nın 23 Mart’ta olağanüstü hal ilan ettiği ülkede, dünya çapındaki salgına yönelik önlemler alınıyor. 

Karantinaya alınan ticari merkez Abidjan’a giriş ve çıkışlar neredeyse tamamen engellenirken, bütün ülkede gece sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 

Okullar, kiliseler ve açık kalması gerekli görülmeyen dükkanlar kapatıldı, etkinlikler iptal edildi. 

Cumartesi günü halka kamusal alanlarda maske takması çağrısı yapıldı. 

Salı günü hükümetin koronavirüse karşı 2,6 milyar euroluk (yaklaşık 19 milyar TL) önlem paketi açıkladığı ülkede, bu yıl için ekonomik büyüme oranı beklentisi yarıya düşerek yüzde 3,6 oldu.
 

AFP

DAHA FAZLA HABER OKU