Eyüp Sultan Camii imamı: Binali Başkanımızın başarılı olması için El Fatiha

Eyüp Sultan Camii’nin imamı Metin Çakar, cami avlusunda AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın seçimi kazanması için cami cemaatinden dua istedi

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım seçim çalışmalarına Eyüpsultan ilçesinde başladı. Eyüp Sultan Camii’nde namaz kılan Yıldırım, Eyüp Sultan Türbesi’nde de dua etti. Yıldırım’ın duasının ardından Eyüp Sultan’ın türbesi önünde konuşma yapan cami imamı Metin Çakar, Binali Yıldırım’ın seçimi kazanması için cemaatten dua istedi. Çakar, “Binali Başkanımızın başarılı olmasına, hayırlı hizmetlerde muvaffak olmasına Allah rızası için El Fatiha” dedi. 

Belediye başkanı adaylığı için Meclis Başkanlığı görevini devreden Binali Yıldırım, Ankara’daki devir teslimin ardından İstanbul’a hızlı trenle geldi. İlk ziyaret noktası Eyüp Sultan Camii’ydi. Ardından cadde üzerinde kurulan kürsüde söz aldı.

"Hemen Eyüpsultan'a geldik. Niye Eyüpsultan'a geldik? Eyüpsultan, İstanbul'un manevi mimarı Eba Eyüb El Ensari Hazretleri'nin medfun (defnedilmiş) olduğu yer. İstanbul'un fethi için Peygamberimizin müjdelediği şehrin manevi mimarının yattığı yer. Peygamberimiz ne diyor? 'İstanbul elbet bir gün feth olunacak, bu şehri fetheden kumandan ne güzel kumandandır, onun askerleri ne güzel askerlerdir.' İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kubbelerle, minarelerle süsleyen Mimar Sinan, İstanbul'u 'İşgalden sonra geldikleri gibi gidecekler' diyen, İstanbul'u işgalden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1994 yılında İstanbul'u ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan… 25 yıldır bu bayrak inmedi."

İstanbul’un son 25 yılının sorumluluğu bize ait

İstanbul’u uzun zamandır AK Parti’nin yönettiğini hatırlatan gazetecilerin, Binali Yıldırım’ın farkı ne olacak, sorusu üzerine Yıldırım "Geride kalan 25 yılın da iyisi ile kötüsü ile bütün sorumluluğu bize ait" dedi. Yıldırım, İstanbul’un öncelikli sorunlarını ise altyapı, trafik, ulaşım, otopark ve daha fazla yeşil alan olarak sıraladı. 

DAHA FAZLA HABER OKU