ABD'den Habertürk'e bağlanan Prof. Dr. Çilingiroğlu, sözü kesildiği için canlı yayını terk etti

Habertürk TV canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, sözlerinin kesilmesine tepki göstererek yayını terk etti

Habertürk'te dün akşam koroanvirüs (Kovid-19) salgınına ilşikin son gelişmelerin değerlendirildiği Türkiye'nin Nabzı programında tartışma yaşandı.

Çalışmalarını ABD'de sürdüren Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, koronavirüse ilişkin bilgiler vermek üzere Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programa bağlandı.

Vürüsün yakın zamanda sona ermeyeceğini söyleyen Çilingiroğlu, "Millet balık avlıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ndeki rakamı bilmiyorsunuz. İnsanlar sadece koroanvirüsten değil, kalp krizinden ölüyor. Giriyor mu peki bu DSÖ'nün şeyine? Ben ne dediğini bilen bir bilim insanıyım" dedi. Çilingiroğlu, sözünün sürekli kesilmesine sinirlendi.

Bunun üzerine Didem Arslan Yılmaz, Çilingiroğlu'na tepki gösterdi. Yılmaz, "Bu bir tartışma programı. Yayına dönerseniz ne kadar konuştuğunuzu göreceksiniz. Ben size çok saygı duyuyorum ama siz de onlara saygı duyun" dedi.

Çilingiroğlu ise bu sözler karşısında gerginliği devam ettirdi. Çilingiroğlu "Kalkıp da 'Türkiye ile senin alakan yok. Amerika'dan konuşuyorsun' diye bir şey söylenmez. Teşekkür ediyorum iyi akşamlar diliyorum" diyerek canlı yayını terk etti.

Çilingiroğlu'nun yayından ayrılmasından sonra ise Yılmaz, "Hoca devam etmeseydi ben gönderecektim, Allah'a şükür gitti" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU