FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır: Aslında futbolcu olmak istiyordum

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, koronavirüs günleri ve hakkındaki bilinmeyenleri anlatarak, Dünya Kupası'na katılamayacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi

Cüneyt Çakır / Fotoğraf: AA

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, TRT Spor'da yayınlanan "Bir Zamanlar" programına özel açıklamalarda bulundu.

Çin'de ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili "evde kal" çağrısı yapan Çakır, şöyle konuştu:

Şu an dışarıda olmak zorunda olan vatandaşlarımız, sağlık çalışanlarımız var. Onları düşünerek, bizlerin evde kalması lazım. Bu hastalığın şakası yok. Bu süreci hep birlikte atlatacağız.

"Aslında futbolcu olmak istiyordum"

Kendisini "futbola aşık biri" olarak nitelendiren Cüneyt Çakır, "Ben aslında futbolcu olmak istiyordum. 10 yaşında Kartalspor'un altyapısında futbola başladım. Forvet mevkisnde oynuyordum. Hakemlikte mütevazi olabilirim ama futbolculuğum için olmayacağım. İyi bir oyuncuydum, bunu da gösterdiğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Hakemlik kariyerine ise 17 yaşında geçirdiği bir sakatlık sonrası adım atmaya karar verdiğini söyleyen Çakır, şu ifadeleri kullandı:

3-4 ay futbola ara vermek zorunda kaldım. Bu dönemde bir hakem kursu açıldı. Babam dolayısıyla benim bu camiaya büyük bir sempatim vardı ve hakem olmaya karar verdim.

 

Cüneyt Çakır - AA2.jpg
Cüneyt Çakır, Süper Lig'de en son 14 Mart'ta görev almıştı / Fotoğraf: AA

 

"Malatyaspor-Rizespor maçını unutamıyorum"

Süper Lig'de 340 üzerinde karşılaşmada görev yaptığını kaydeden Çakır, ilk yönettiği Malatyaspor - Rizespor maçını unutamadığını belirtti. 

"İlk maçlar asla unutulmaz" diyen Çakır, "Çok büyük bir heyecanla maça çlkmıştık. Ben hakemliğe başlarken şunu söyledim; elimden gelenin en iyisini yapacağım" şeklinde konuştu.

"Dünya Kupası'na gidemeyeceğim haberleri asılsız"

Dünya Kupası'na gidemeyeceği yönündeki haberlere de açıklık getiren Tecrübeli hakem, "Haberler asılsızdır, itibar etmeyin" dedi. 

Kovid-19 salgını nedeniyle liglere verilen arada antrenmanlarını evde sürdürdüğünü kaydeden Çakır, uzun bir süre evden çıkmayacağı bilgisini paylaştı. 

 

Cüneyt Çakır - AA1.jpg
Deneyimli hakem, Dünya Kupası'nda ikinci kez düdük çalan ilk Türk hakem olarak tarihe geçti / Fotoğraf: AA

 

Deneyimli hakem, Süper Lig'de en son 14 Mart'ta Yukatel Denizslispor'un sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ettiği müsabakayı yönetmişti.

Çakır, 2019-20 Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nda 16 maçta orta hakem, 5 müsabakada da Video Yardım Hakem (VAR) olmak üzere toplamda 21 karşılaşmada görev aldı.

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda oynanan Fas-İran maçında düdük çalan Cüneyt Çakır, ikinci kez Dünya Kupası'nda görev alan ilk Türk hakemi olarak tarihe geçmişti.

 

Independent Türkçe, TRT Spor

DAHA FAZLA HABER OKU