CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na hakaretten ceza alan Twitter trolü: Devleti savunmak pahalıya mal oldu

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dava açtığı Twitter trollerini ÇYDD'ye bağış yaparlarsa affediyor

Sezgin Tanrıkulu, sosyal medyada hakaret eden hesapları hukuki takibe aldı

Hukukçu kimliği ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelesiyle tanınan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendisini hedef olan sosyal medya trollerine açtığı davaları birer birer kazanıyor.

Tanrıkulu, bu trol hesaplardan birinin kendisine hakaretten hüküm giyip yakındığı bir paylaşımı twitter hesabından paylaşarak, “Trollerime duyurumdur; yalan, iftira, hakaret ve küfürleriniz hiç bir zaman cezasız kalmayacak” dedi.

Tanrıkulu’na sosyal medyadan hakarette bulunduğu için mahkum olduğunu belirten kullanıcı şu paylaşımda bulundu:

“Sezgin Tanrıkulu ile olan dava dosyalarımdan ilki sonuçlandı. Geriye kaldı iki dosya. Karar: 1,5 yıl hapis ve 2600 TL idari para cezası. İyi halden denetimli serbestlik ancak suç tekrarı halinde bu ceza da onanacaktır. Devleti savunmak pahalıya mal oldu. Biri adalet mi dedi?”

 

 

Avukat Gül: 30’u aşkın davamız var

Sezgin Tanrıkulu’nun avukatı Eren Gül, müvekkilinin sosyal medya hesaplarını yakından takip ettiklerini belirterek, hakaret niteliğindeki tüm paylaşımları tespit ettiklerini söyledi.

Avukat Gül “100’ü aşkın hesabın sahibini belirledik. Adres tespiti yapamadıklarımız var. Hem suç duyurusunda bulunuyoruz, hem tazminat davası açıyoruz. Açtığımız davaların hepsini kazanıyoruz” dedi.

ÇYDD’ye burs parası yatırana şikayet yok

Avukat Gül, açtıkları tazminat davalarında, davalılarla mevzuat gereği önce uzlaşma masasına oturduklarını söyledi. Şüpheliler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) hesabına, 5-6 öğrenciye yetecek 5 bin liralık burs ödemesi yaptıklarında, davayı geri çektiklerini söyledi.

Tanrıkulu’na hakaret nedeniyle haklarında hapis cezası verilen iki kişinin savunmaları da dikkat çekici. Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan bir kişi savunmasında “Ben söz konusu paylaşımı yaptım ancak yanlış anlaşılma var, başka bir tartıştığım kişi vardı, müştekiye yönelik yapmadım” dedi. 

“Pişmanım” savunması kurtarmıyor

Mahkeme sanığa hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verip, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir başka davada ise sanık şu savunmayı yaptı:

“Müşteki Sezgin Tanrıkulu’nun paylaşımının altına sadece bir saat içinde 407 yorum yazılmıştı, ben yorum yazdığımı kabul ediyorum ancak bazı uygulamaları ve izlediği politikalar nedeniyle yazdıklarımda haklı olduğumu ve eleştiri kapsamında kaldığını düşünüyorum. Hakaret suçlaması kabul etmiyorum, pişmanım.”

Mahkeme sanığı 365 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı, bu cezayı suçun alenen işlenmesi nedeniyle 425 gün karşılığı olarak belirledi. Toplamda 7 bin 80 lira para cezasına çarptırılan sanığın cezasının açıklanması geriye bırakıldı.

DAHA FAZLA HABER OKU