Testleri pozitifi çıktı, Tunceli’de bir köy karantina altına alındı

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde bir ailede Kovid-19 görüldü. Köy karantinaya alındı

Fotoğraf: Facebook / @ricikgecitverenkoyu

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde bir hastanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Köy, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

İddiaya göre, Adana’da yaşayan H.D. İstanbul’a giderek annesi ve kardeşini alıp yaklaşık 15 gün önce Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyüne geldi. Hastalık belirtileri 4 kişilik ailede önce H.D.’de görüldü. Ambulansla Tunceli Devlet Hastenesi’ne kaldırılan H.D.’nin koronavirüs testi pozitif çıktı. Aynı aileden S.D.’ye yapılan test de pozitif çıkınca aileden geriye kalan 4 kişi de ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Köy giriş ve çıkışlara kapatılarak karantinaya alındı

 

 

Valilikten yapılan açıklamada, test sonucu pozitif çıkan hastanın tedavisine Tunceli Devlet Hastanesi’nde devam edildiği belirtildi. Açıklamada, "Başta Sağlık ve İçişleri bakanlığımız olmak üzere ilgili bakanlıklarımızdan gelen genelgelerdeki hususlar da ilk günden itibaren titizlikle yerine getirilmektedir" denildi.

‘797 vatandaşımızın ihtiyaçları evlerine ulaştırıldı’

Açıklamada, Tunceli merkez ile Pülümür, Nazımiye, Hozat, Çemişgezek, Pertek, Mazgirt ve Ovacık ilçelerinde, İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda "Vefa Sosyal Destek Grubu" oluşturduğu kaydedilerek, şu bilgilere yer verildi:

Vefa İletişim Merkezi'nde görevli arkadaşlarımız 24 saat boyunca 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kıymetli büyüklerimizin ihtiyaçlarını ivedi şekilde evlerine giderek yerine getirmektedirler. Bugüne kadar 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan 797 vatandaşımızın ihtiyaçları evlerine gidilerek vefa sosyal destek gruplarında çalışan arkadaşlarımız tarafından yerine getirilmiştir.

Açıklamada, Tuncelilerden 28 Mart tarihinde kentte yapılan İl Pandemi Kurulu’nun oy birliği ile aldığı kararlara uyması istendi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU