NBA yönetimi üç ihtimali tartışıyor: Ligler, Las Vegas, Bahamalar ya da Kovid-19'un az görüldüğü bir kampüste tamamlanabilir

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan NBA’de sezonun devam edebilmesi için program hazırlıklarını sürdürdü. NBA yönetimi üç ihtimalli bir plan üzerinde çalışıyor

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan Amerikan Basketbol Ligi (NBA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle süresiz olarak askıya alınmıştı.

Salgın, Amerika Birleşik Devletleri’nde etkisini arttırsa da NBA yönetimi sezonu tamamlamak için alternatifler üretiyor.

ESPN’de yer alan habere göre NBA yönetimi, üç ihtimalli bir plan üzerinde duruyor. Buna göre ilk seçenek, ligde takımı bulunmayan şehirlerde merkezi bir salonda devam edebilir.

Bu senaryoda ekipler aynı yerde konaklayıp antrenman yapacak ve maçları oynayacak.

Oyuncular ve yöneticiler de Las Vegas’ta maç ve konaklama açısından bütün faaliyetlerin tek bir çatı altında toplanabileceğini belirtiyor.

Lokasyon olarak bir diğer alternatif olarak da Bahamalar ön plana çıkıyor.

NBA yönetiminin tartıştığı bir diğer planın ise koronavirüs vakalarının az görüldüğü bir bölgede yer alan üniversite kampüsünde sezona devam etmek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU