Avukat talep etti, savcı onayladı, mahkeme heyeti karar verdi: Reina katliamı sanığının mahkemedeki ilk ifadesi kapalı duruşmada alındı

Masharipov savunmasında elinde kalaşnikof olan kişinin kendisi olmadığını iddia etti

Reina katliamı sanığı Abdulkadir Masharipov

2017’nin yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’deki gece kulübünde 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili yargılama devam ediyor.

39’u tutuklu 58 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında Abdulkadir Masharipov’un savunması alındı. Sanık avukatının talebi üzerine duruşma kapalı olarak yapıldı.

Mahkeme heyeti avukatın talebini kısmen kabul ederek basın mensupları ve izleyicileri salondan çıkardı.

Masharipov: Saldırıyı ben yapmadım

Anadolu Ajansı'nın haberine göre mahkemedeki savunmasında yakalandıktan sonra emniyetteki ve hakimlikteki ifadesini reddeden Masharipov, olay gecesi elinde kalaşnikof olan kişinin kendisi olmadığını iddia etti.

Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Masharipov, eşinin hasta olması ve parasının olmaması nedeniyle İran'a, Pakistan'a gittiğini, ardından da Türkiye'ye geldiğini, İstanbul'da sürekli taşınmak zorunda kaldığını, 2 Ocak 2017'de uyuduğu sırada arkadaşının internette kendisinin fotoğraflarını gösterdiğini, bunun üzerine panik olduğunu söylediği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Masharipov fotoğrafları yayınlandığı ve yanında kimliği olmadığı için gizlendiğini savundu, medyanın kendisini öne sürdüğünü, saldırıyı kendisinin yapmadığını iddia etti.

Abdulkadir Masharipov'un savunmasını Türkçe olarak yaptı. Zorlandığı yerlerde tercümanın kendisine yardım ettiği öğrenildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Masharipov'un eşi Zarina Nurullayeva ile imam nikahlı eşi Fransız vatandaşı Tene Traore SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

40 müebbetle yargılanıyor

2017’deki terör saldırısına ilişkin çoğunluğu yabancı uyruklu 58 kişi yargılanıyor. Abdulkadir Masharipov hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve olayda ölen 39 kişi için ayrı ayrı olmak üzere 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 

Sanık hakkında ayrıca "terör örgütüne üye olmak", olayda yaralanan 79 kişi için "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla 2 bin 397 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU