Yunanistan sınırındaki göçmenlere koronavirüs kontrolü

Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlerin bulunduğu alan sık sık dezenfekte ediliyor, ateş ölçerlerle göçmenler kontrol ediliyor

Fotoğraf: AA

Göçmenlerin Avrupa'ya geçme hayaliyle Yunanistan sınırında bekleyişlerinde 27. güne girildi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırda bulunan göçmenlere yönelik bazı tedbirler alınıyor.

Göçmenlerin bulunduğu alan sık sık dezenfekte edilirken, özel cihazlarla göçmenlerin ateşi ölçülüyor. Göçmenlerin kaldığı çadırlar, mesire alanları, tuvaletler özel ekip tarafından dezenfekte ediliyor.

göçmen 2 aa.jpg
Fotoğraf: AA

 

Bu arada Avrupa yolculuğunda birinci ayı dolduran göçmenlerin bekleyişi sürüyor.

Kaldıkları alanın güvenliği ve düzeni için yüzlerce güvenlik gücü, sağlık görevlisi, temizlik elemanı ve koordinasyonun sağlanması için bölgede nöbetleşe bekleyen kurum yöneticileri, sığınmacıların bekleyişlerinde bir olumsuzluk yaşamamaları için burada bulunuyor.

Valilikten alınan bilgiye göre, 1 aya yaklaşan süre içerisinde yemek dağıtımları haricinde çocuk bezinden, bebek mamasına, hijyenik malzemeden, battaniyeye, paltodan ayakkabıya altmış farklı kalem üründe 977 bin dağıtım gerçekleşti.

Kadın ve erkek ayrı olmak üzere oluşturulan banyo, lavabo ve tuvaletten oluşturulan 150 kabine ek olarak bölgeye kurulan şebek sularının yanı sıra su tankerleri de bölgede görev yapıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU