Koronavirüs salgınından dolayı Boeing de üretimlerini durduruyor

Tesislerindeki üretimin durdurulacağını açıklayan Boeing CEO’su Calhoun, "Bu geçici durumdan etkilenen müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve diğer paydaşlarımızla temas halindeyiz” dedi

Fotoğraf: AP

Ürettiği 737 Max 8 uçaklarının bazılarının kazalara karışması sonucu, uçakların güvenli olup olmadığı konusunda hakkında soruşturma başlatılan Amerikan uçak üreticisi Boeing, salgın nedeniyle acil durum ilan edilen Washington eyaletine bağlı Puget Sound bölgesindeki tesislerinde üretime ara vereceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boeing'den yapılan açıklamada, söz konusu kararın çalışanların, ailelerinin ve bölgedeki insanların sağlığı için alındığına dikkat çekildi. 

Şirketin üretim faaliyetlerini bugün azaltmayı planladığına işaret edilen açıklamada, Puget Sound bölgesindeki üretimin 25 Mart Çarşamba itibaren 14 gün süreyle durdurulacağı kaydedildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boeing Üst Yöneticisi (CEO) Dave Calhoun, "Halk sağlığı yetkilileriyle yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz ve bu geçici durumdan etkilenen müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve diğer paydaşlarımızla temas halindeyiz." ifadesini kullandı.

Tesla ve Panasonic batarya tesislerini kapattı

Cumartesi günü Panasonic tarafından yapılan açıklamada Tesla ile birlikte batarya üretimi gerçekleştirdikleri tesisteki operasyona geçici olarak ara verdiklerini belirtti.

Japon firmanın Nevada’daki bu tesisi, Tesla’nın otomobillerinde kullanılan pilleri üretiyor.

ABD'nin iki büyük otomobil üreticisi Ford ve General Motors, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak önlemler nedeniyle Kuzey Amerika'daki üretimlerine ara vereceklerini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU