İmamoğlu: Tehlikeyi hafife alıyoruz, tümüyle sokağa çıkma yasağı gelebilir

İBB Başkanı İmamoğlu, vatandaşların toplu kullanım alanlarında bulunmamasını ifade ederek, “Sabretmek zorundayız. Bu izole ortamı bir kaç ay sürebilir” dedi

Fotoğraf: FOX TV

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de Çağla Şikel programına konuk olarak, tüm dünya ve Türkiye’de hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saraçhane’deki ofisinden programa katılan İmamoğlu,yaşanan sürecin yalnızca 65 yaş üstü vatandaşlarımızın izolasyonu olarak algılanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

İstanbul’da ve Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşanan “Evde kal” uyarılarına dikkat çeken İmamoğlu şunları kaydetti:

Tümüyle bunlar aslında ne kadar hafife aldığımızın göstergesi. Net olarak söyleyeyim. Nasıl ki 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirildi, bu, tümüne getirilmeyecek anlamına gelmiyor. Dünyada bu yapıldı. Mecbur kalınırsa; -ki bütün verileri bana göre var- bu uygulamaya bile ülkemizin, devletimizin gideceği ortada. Sürece bu ciddiyetle hepimizin bakması lazım. Sabretmek zorundayız.

“Bu izole ortam bir kaç ay sürebilir”

Vatandaşların toplu kullanım alanlarıyla alakalı daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, “Par alanlarına çıkmak ve yoğunlaşmak, zaten büyük bir risk. Bizim oraları dezenfekte etmemiz yetmiyor. Uzman kişiler de söylüyor. Dolayısıyla bu tür alanlara yoğunlaşılmasını istemiyoruz. Mümkün olduğu kadar sosyal alanları, insanlarla temas kurma adına asla kullanmayın. Sabretmek zorundayız. Bu izole ortam bir kaç ay sürebilir ” diye konuştu.

“65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza destek olacağız”

İBB olarak 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını giderme noktasında olduklarını ifade eden İmamoğlu, tek başına yaşayan yaşlı vatandaşların alışverişlerini nasıl yapacakları sorusuna, “İnternete bağlanamayan insanlar var. Bu insanlarımız, çağrı merkezimize başvurmaları halinde onlara destek olabileceğimizi ifade ettik. 60 yaş üstü ciddi sayıda insanımız var; 1 milyon 600 bin civarında. Biz, elimizden gelen desteği, bu çağrı hattımız üstünden vereceğiz” dedi.

Bazı vatandaşların hala evlerinde kalmadığını ve bunun yanlış olduğunu ifade eden İmamoğlu şunları kaydetti:

Ne yazık ki insanlar, havalar da iyi olunca, pikniğe dönük meraklarını gösterdi. Bu, kaldırılabilir bir şey değil. Görüntüleri görünce, o gün yine sosyal medya üzerinden yayın yapmak zorunda kaldım. Çok ilginç bir şey söyleyeyim. Çin’in İstanbul Başkonsolosu’nun evi Belgrad Ormanı’na yakın bir yerde. Telefon konuşmamızda isyanla bana, ‘Ya arkadaş nasıl anlamaz insanlar? Nasıl parka çıkarlar? Şu anda araba çekecek yer yok Belgrad Ormanları civarında” dedi. Bu, çok ürkütücü bir şey. İşte böyle anlarda insanın nefesi kesiliyor, her şeyi söyleyebiliyor. Başkan’ın duygularını uzaktan hissedebiliyorum. Keyfin, alışverişin, bunların zamanı değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU